VanEck

VanEck

VanEck is een vooruitstrevende Amerikaanse aanbieder van beleggingsproducten. Het bedrijf is ruim 60 jaar geleden opgericht door Johan van Eck, de vader van Jan van Eck, de huidige directeur. In 2018 heeft VanEck het Nederlandse Think ETF’s overgenomen, waardoor het een vooraanstaande positie kreeg op de Nederlandse Markt. VanEck heeft wereldwijd zo’n 65 miljard dollar onder beheer. Naast kantoren in de VS heeft VanEck heeft vestigingen in Nederland, Zwitserland, Duitsland en Australië.

 

De ETF’s (Exchange Traded Funds) bieden beleggers de mogelijkheid om tegen lage kosten gespreid te beleggen. De vooruitstrevendheid van VanEck blijkt onder anderen uit het feit dat VanEck beleggen crypto’s vergemakkelijkt, met de Bitcoin ETN, de Ethereum ETN, en een ETF die gespreid belegd in vooraanstaande blockchainbedrijven.

 

VanEck heeft transparantie en educatie hoog in het vaandel staan. Op de website van VanEck is dan ook de Beleggers Boulevard te vinden, met webinars over beursactualiteiten tips en financiële educatie.

Naast beleggen in aandelen, heeft VanEck verscheidene ETF’s om te beleggen in goud, vastgoed en obligaties.

Podcasts gesponsored door VanEck

Silicon Valley Bank jaagt beleggers schrik aan
Silicon Valley Bank jaagt beleggers schrik aan
Maar het is (nog) geen Lehman-moment
10-03-2023
De beurzen na 1 jaar oorlog
De beurzen na 1 jaar oorlog
Veerkrachtig, met dank aan de overheden
24-02-2023
'Dit jaar geen recessie in de VS'
'Dit jaar geen recessie in de VS'
Een gevecht tussen de harde en zachte landing
10-02-2023