VanEck

VanEck

VanEck is een vooruitstrevende Amerikaanse aanbieder van beleggingsproducten. Het bedrijf is ruim 60 jaar geleden opgericht door Johan van Eck, de vader van Jan van Eck, de huidige directeur. In 2018 heeft VanEck het Nederlandse Think ETF’s overgenomen, waardoor het een vooraanstaande positie kreeg op de Nederlandse Markt. VanEck heeft wereldwijd zo’n 65 miljard dollar onder beheer. Naast kantoren in de VS heeft VanEck heeft vestigingen in Nederland, Zwitserland, Duitsland en Australië.

 

De ETF’s (Exchange Traded Funds) bieden beleggers de mogelijkheid om tegen lage kosten gespreid te beleggen. De vooruitstrevendheid van VanEck blijkt onder anderen uit het feit dat VanEck beleggen crypto’s vergemakkelijkt, met de Bitcoin ETN, de Ethereum ETN, en een ETF die gespreid belegd in vooraanstaande blockchainbedrijven.

 

VanEck heeft transparantie en educatie hoog in het vaandel staan. Op de website van VanEck is dan ook de Beleggers Boulevard te vinden, met webinars over beursactualiteiten tips en financiële educatie.

Naast beleggen in aandelen, heeft VanEck verscheidene ETF’s om te beleggen in goud, vastgoed en obligaties.

Podcasts gesponsored door VanEck

AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Aandeel Netflix knalt omhoog
Aandeel Netflix knalt omhoog
Abonnementengroei ver boven verwachting
19-10-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023