Woekerschade voor verzekeraars te overzien

Deel deze podcast

In ieder geval minder dan de dramatische koersdaling

Woekerschade voor verzekeraars te overzien

Forse verliezen deze week voor ASR en vooral NN Group, na een onverwachte veroordeling in verband met de aloude woekerpolissen. NN Group verloor 19 procent op de dag van de uitspraak. Toch is de schade te overzien, zegt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. "Mijn berekeningen komen uit ongeveer 4 euro per aandeel, zowel voor NN Group als ASR. Bovendien heeft NN een ijzersterke balans." Lukas Daalder van BlackRock is iets voorzichtiger. "Deze rechtszaak gaat nog jaren duren. Stap je als belegger in een aandeel waar dit risico nog boven hangt of niet?"
 

Volatiliteit

Beide experts zijn voorzichtig als het gaat om het sentiment op de beurzen. "In september en oktober zijn beurzen volatieler, is er wat meer onzekerheid", constateert Lukas. Hij betwijfelt de lange rente al heeft gepiekt. Robbert voegt daaraan toe dat de Amerikaanse consument zijn spaartegoed weer ziet dalen naar het niveau van maart 2020.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder komen in deze aflevering de cijfers van Nike aan bod en bespreken we onder andere of Walgreens en Verizon interessante aandelen zijn op dit moment. De luisteraarsvragen komen aan de orde en natuurlijk geven de experts hun tip. Lukas heeft een algemene tip voor een specifieke regio, Robbert tipt een verzekeraar. Geniet van de podcast!


BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Deze week praat ik verder met André over technische analyse, naar aanleiding van zijn zeer leerzame webinars. André geeft nuttige tips voor actieve beleggers, die een kortere beleggingshorizon hebben. Je kunt dan eigenlijk niet om TA heen.

In het gesprek bespreek ik met André wat ervoor nodig is om met TA te beginnen. Kun je er snel mee aan de slag, of vergt het een lange studie van koerspatronen? En wat zijn de meest gemaakte fouten door beleggers die met TA beginnen. Dat en veel meer hoor je in dit gesprek met André. Blijf luisteren tot het einde!

Meer informatie over Easybroker vind je hier!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023