Winstcijfers gaan het sentiment bepalen

Deel deze podcast

De taxaties zijn nog opmerkelijk hoog

Winstcijfers gaan het sentiment bepalen

Vanaf volgende week openen bedrijven hun boeken over het eerste kwartaal, en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) kijkt er deze keer met extra interesse naar. "Het was een bijzonder kwartaal, ik verwacht niet dat het komend kwartaal net zo in mineur zal zijn.  Ik ben heel benieuwd wat ze gaan zeggen over de winsten, dat zal bepalend zijn voor het sentiment."

 

Taxaties

Corné van Zeijl (Actiam) is niet minder nieuwsgierig. "Een aantal bedrijven zal last krijgen van de hogere prijzen. Vreemd genoeg zijn de taxaties van analisten nog nauwelijks aangepast aan de nieuwe situatie." Afwachten dus hoezeer de winstcijfers geraakt worden door de Oekraïneoorlog.
 

AEX

Die hoge inflatie is in Nederland met bijna 12 procent (!) een van de hoogste in de eurozone. Niet gek dat dat niet alleen knaagt aan het consumentenvertrouwen, maar ook aan het beleggersvertrouwen. Dat gezegd hebbend: de AEX is in minder dan een maand van 656 naar 728 punten gestegen!

 

Tips

Verder bespreken we in deze aflevering van BeursTalk onder anderen de uitdagingen voor de nieuwe ceo van KLM en de problemen bij PostNL. Natuurlijk geven de experts ook hun tips. Koen geeft een algemene beleggingstip voor hen die willen inspelen op overheidinvesteringen die de economie versterken. Corné gaat voor een ETF die de ESG-toets moeiteloos zal doorstaan. De ISIN-code van die ETF is IE00B1XNHC34. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024