Winstcijfers gaan het sentiment bepalen

Deel deze podcast

De taxaties zijn nog opmerkelijk hoog

Winstcijfers gaan het sentiment bepalen

Vanaf volgende week openen bedrijven hun boeken over het eerste kwartaal, en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) kijkt er deze keer met extra interesse naar. "Het was een bijzonder kwartaal, ik verwacht niet dat het komend kwartaal net zo in mineur zal zijn.  Ik ben heel benieuwd wat ze gaan zeggen over de winsten, dat zal bepalend zijn voor het sentiment."

 

Taxaties

Corné van Zeijl (Actiam) is niet minder nieuwsgierig. "Een aantal bedrijven zal last krijgen van de hogere prijzen. Vreemd genoeg zijn de taxaties van analisten nog nauwelijks aangepast aan de nieuwe situatie." Afwachten dus hoezeer de winstcijfers geraakt worden door de Oekraïneoorlog.
 

AEX

Die hoge inflatie is in Nederland met bijna 12 procent (!) een van de hoogste in de eurozone. Niet gek dat dat niet alleen knaagt aan het consumentenvertrouwen, maar ook aan het beleggersvertrouwen. Dat gezegd hebbend: de AEX is in minder dan een maand van 656 naar 728 punten gestegen!

 

Tips

Verder bespreken we in deze aflevering van BeursTalk onder anderen de uitdagingen voor de nieuwe ceo van KLM en de problemen bij PostNL. Natuurlijk geven de experts ook hun tips. Koen geeft een algemene beleggingstip voor hen die willen inspelen op overheidinvesteringen die de economie versterken. Corné gaat voor een ETF die de ESG-toets moeiteloos zal doorstaan. De ISIN-code van die ETF is IE00B1XNHC34. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023