Welke obligaties zijn nu aantrekkelijk?

Deel deze podcast

Kijk niet alleen naar de rentevergoeding!

Welke obligaties zijn nu aantrekkelijk?

Beleggers hebben, begrijpelijk, steeds meer aandacht voor obligaties. Naar aanleiding van een luisteraarsvraag onderschrijven beide experts die interesse. "Als de economie afkoelt en de rente daalt, zijn obligaties de beste asset", stelt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. En hoe langer de looptijd, des te groter je rendement. Nu kijkt de vragensteller naar Amerikaanse obligaties en daar zet Ralph Wessels van ABN Amro wel vraagtekens bij. "In dat geval loop je 80 procent valutarisico dat je moet afdekken. Die kosten gaan af van je rendement." Zijn advies zou zijn: koop dan beter langlopende Europese obligaties.

 

Adyen

Adyen schoot bijna 38 procent omhoog op de beleggersdag, waar het bedrijf alle zeilen bijzette om vertrouwen te herwinnen. Beleggers kregen gedetailleerde informatie, ze zijn ervan overtuigd dat Adyen de groeistrategie succesvol kan voortzetten én dat het bedrijf de concurrentie in de VS aankan.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de uitzending veel cijfers, o.a. van Disney, SBM Offshore, Ahold, Booking en NXP. De luisteraarsvragen worden behandeld en er zijn tips. Robbert gaat wederom voor een degelijk Nederlands bedrijf in de AEX. Ralph gaat voor een ETF waarvan de ISIN-code IE00BK1PV551 is. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

In deze aflevering bespreek ik met André een aantal actuele zaken die de aandacht vragen van beleggers, en bovenal: hoe speel je daarop in als belegger?

André geeft een uitgebreid antwoord op die vraag, waarbij hij ingaat op mogelijke overeenkomsten in koerspatronen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk of je je daartegen kunt wapenen, en zo ja, hoe dan?

Denk bij de onderwerpen aan de oplopende rente in Italië en de situatie in het Midden-Oosten.  André neemt je ook mee in zijn strategie, hoe hij zijn eigen portefeuille indekt tegen de gevaren waar beleggers rekening mee hebben te houden.

Je kunt André ook zelf een vraag stellen over beleggen, of technische analyse. Stuur je vraag voor André  naar rob@beurstalk.com! En blijf dus luisteren tot het einde!

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024