Wat is het groeipotentieel voor aandelen?

Deel deze podcast

Dat is beperkt, nu de renteverlagingen al zijn ingeprijsd

Wat is het groeipotentieel voor aandelen?

Het blijft spannend de komende maanden voor beleggers. "We zien de beurs nu zijwaarts bewegen, de markt consolideert op dit moment. Maar we hebben al een mooie start van het jaar achter de rug", stelt Han Dieperink van Aureus Vermogensbeheer. Toch verwacht hij niet dat de rek er uit is. Marc Langeveld van Econopolis is wat voorzichtiger. "Het is een strijd tussen Fed en de markt. De markt heeft drie renteverlagingen ingeprijsd voor dit jaar. Als dat gebeurt, wat is dan nog de upside voor aandelen?", vraagt Marc zich af.
 

Credit Crunch

Tegelijkertijd zien we dat de banken de leenvoorwaarden aanscherpen. "De credit crunch waarover veel wordt gesproken, is eigenlijk al aan de gang", zegt Han. Dat kan Marc beamen: "De hypotheekrente is in Amerika al boven de 7 procent, de automarkt heeft er ook al last van. Waar Han een recessie in de VS op z'n vroegst eind 2024 ziet, verwacht Marc dat 'ie al eerder komt.
 

Vragen & Tips

In deze aflevering ook veel aandacht voor de technologiesector, de positie van de dollar ten opzichte van de yuan en mogelijkheid voor particulieren om te beleggen in private equity. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tip. Han tipt een ETF in de energiesector (ISIN-code IE00BMW42637), Marc gaat voor een Nederlands technologiebedrijf. Geniet van de podcast!


Nieuw: BeursTalk Premium!

BeursTalk heeft BeursTalk Premium gelanceerd! Voor nog geen espresso per week of een Heineken aandeel per jaar steun je de podcast en krijg je toegang tot exclusieve content zoals podcast specials, de Tips Tracker en wekelijkse columns. Trouwe luisteraars van de BeursTalk podcast krijgen exclusieve korting op een BeursTalk Premium abonnement.

Met de code JAAR30 krijg je 30% korting op een jaarabonnement. Voeg deze code toe in de eerste stap van de checkout. De actie is geldig t/m vrijdag 21 april.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023