Wat is de beurs nog, zonder techaandelen?

Deel deze podcast

Indices drijven vooral op technologieaandelen

Wat is de beurs nog, zonder techaandelen?

Ondanks alle onzekerheid, blijven de indices goed liggen de laatste weken. Toch bedriegt de schijn, vinden de experts. "Het is een gespleten sentiment", zegt Robbert Manders van het Antaurus Europe fund. "De grote zeven techbedrijven, waaronder Microsoft, Apple, Nvida en Alphabet, bepalen het sentiment. Zij nemen in hun eentje de stijging van de S&P500 voor hun rekening." Edwin Wierda van Wierda Vermogensbeheer sluit zich daarbij aan. "Ik verwacht de komende maanden, met de zomer voor de deur, een rustige periode." Voor de wat langere termijn is Robbert ronduit bezorgd, gezien de onzekerheden en de grote afhankelijkheid van de techsector.


Virtual Revenue?

Apple lanceerde deze week de sensationele Virtual Reality bril. Volgens kenners kan het net zo'n grote doorbraak worden als de iPhone destijds. "Ik durf daar geen uitspraak over te doen", zegt Edwin. Het is complexe materie, maar Apple is er zeven jaar mee bezig geweest en heeft geleerd van de fouten van Google met de Google Glasses, wat totaal is geflopt." Robert heeft sterke twijfels over het succes van de VR-bril, "het ziet er niet uit, als je daarmee over straat loopt!"

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering natuurlijk de luisteraarsvragen, onder andere over een Amerikaanse kunstmestfabrikant, Triodoscertificaten en een vraag over winst nemen op je aandelen. Voor de tips heeft Edwin een Nederlands bedrijf in de biochemie op het oog. Robbert gaat voor een Belgisch bedrijf in de automotive sector. Geniet van de podcast!
 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op een aantal prangende vragen van luisteraars.

Zo is een van de vragenstellers op zoek naar een hoog dividend-ETF met een wereldwijde spreiding. Het toeval wil dat VanEck daar wel een oplossing voor heeft. Bekijk daarvoor deze ETF.
 
Waar krijg je mee te maken als je ETF wordt gedelist? En is een ETF met een lage liquiditeit een risico of niet. Allemaal vragen waar Martijn prima mee uit de voeten kan, dus blijf luisteren tot het einde!


De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024