Waar vinden beleggers houvast?

Deel deze podcast

In dalende grondstofprijzen en overheidssteun

Waar vinden beleggers houvast?

De meest voorspelde recessie staat voor de deur, lezen we in de media. "Maar economen zijn heel slecht in het voorspellen van recessies", heeft Lukas Daalder van BlackRock onderzocht. In welk scenario ontkomen we aan een recessie? "De gasprijs is meer dan gehalveerd vanaf de top. Ook de steunmaatregelen van de overheden zijn geen klein bier. Misschien schieten we door in onze recessieangst." Reinder Wietsma van IBS Capital Allies is het daar wel mee eens, maar geeft een somberder scenario meer kans. "De oplopende rente werkt in veel geledingen van de economie door, met alle risico's van dien."

 

Philips

Donkere wolken pakken zich ook samen boven Philips, dat met z'n tweede winstwaarschuwing van het jaar kwam. Reinder: "De financiële situatie van Philips verslechtert, de beurswaarde is een paar maanden tijd gedaald van 40 miljard naar 12 miljard en ondertussen zit de concurrentie niet stil." Over sombere scenario's gesproken!

 

Cijfers & Tips

Uiteraard bespreken we bedrijfscijfers, waaronder die van Pepsico, en krijgen luisteraars antwoord op hun vragen. Zoals de vraag welke ratio's het belangrijkst zijn bij het beoordelen van een aandeel, en de experts geven hun oordeel over Signify. Voor de tips kijkt Lukas naar een beleggingscategorie die steeds meer aandacht krijgt. Reinder tipt een bedrijf in de Amerikaanse transportsector. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024