'Vuurwerk zit vooral in de rentemarkt'

Deel deze podcast

Op de positief gestemde aandelenmarkt blijft het rustig

'Vuurwerk zit vooral in de rentemarkt'

Over de aandelenmarkten maken de experts zich geen grote zorgen. "We hebben al een prima jaar achter de rug met een stijging van 10 tot 12 procent", stelt Bob Homan (ING) tevreden vast. In de zomer kan het rustiger zijn, maar aan het eind van het jaar kan het verder aantrekken. Reinder Wietsma (IBS Capital Allies) sluit zich daarbij aan. "Het vuurwerk zit vooral bij de rentemarkten. De tussen de korte en lange rente wordt steeds negatiever. De korte rente gaat zo snel omhoog, zeker in Engeland, dat rentegevoelige sectoren dat behoorlijk gaan voelen." De eerste slachtoffers daarvan zijn de Britse huizenbezitters met meestal kortlopende hypotheken,

 

Lanxess

Hoewel de aandelenmarkt er goed bijligt, zullen sommige sectoren zoals de chemie, het zwaar krijgen. De winstwaarschuwing van het Duitse Lanxess is daar een helder voorbeeld van.  "Klanten hebben flinke voorraden aangelegd en kopen nu minder. Daardoor daalt de verkoopprijs voor chemiebedrijven. De koersen dalen ook nog eens extra hard, omdat chemiebedrijven zwaar gefinancierd zijn", concludeert Reinder.

 

Vragen & Tips

Uiteraard behandelen we de vragen van luisteraars en geven de experts hun tip. Reinder kiest voor een degelijke ETF van Nederlandse bodem (ISIN-code IE00BQQP9H09), Bob gaat voor een groot Amerikaans technologiebedrijf, dat niet tot de Magnificent Seven behoort. En aan het einde praat ik met Martijn Rozemuller, ceo van VanEck Europe. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op een aantal prangende vragen van luisteraars.

Zo vraagt een luisteraar zich af waarom een unieke, populaire ETF van VanEck is verdwenen. Martijn geeft niet alleen de reden daarvoor, maar geeft ook aan dat er alternatieven zijn te vinden.

Dividendbelasting en ETF's, het is en blijft ingewikkelde materie. Ook deze week zit er weer een belastingvraag tussen, die uiteraard wordt beantwoord. En waarom zitten er zoveel financials in de dividend-ETF. Allemaal vragen waar Martijn prima mee uit de voeten kan, dus blijf luisteren tot het einde!


De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024