Voor beleggers geldt: 'Saai is fraai!'

Deel deze podcast

Niet-sexy aandelen bewijzen hun waarde

Voor beleggers geldt: 'Saai is fraai!'

"Saai is fraai", zegt Stan Westerterp (Bond Capital Partners) als hij de cijfers van dataleverancier Relx bespreekt. Het bedrijf laat een omzetgroei ziet van 9 procent tot nu toe dit jaar. Net als concurrent WolterKluwer doet het aandeel het veel beter dan de AEX. "Het zijn geen bedrijven die op de voorgrond opereren, maar daarom niet minder interessant zijn."

 

Impuls voor aandelen

Stan sluit ook niet uit dat er op dit moment een bodem wordt gevormd op de beurzen. Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) is daar minder van overtuigd: "Ik denk niet dat alle pijn al in de koersen is verwerkt".  Beide experts zijn er namelijk wél van overtuigd dat er een recessie voor de deur staat. "Maar begin volgend jaar kunnen de renteverhogingen wellicht al stoppen en kan de inflatie flink dalen. Dat zal een flinke impuls geven aan de koersen."

 

Cijfers & Tips

Over de kwartaalcijfers is Stan door de bank genomen positief, "70 procent van de bedrijven presteert beter dan verwacht", daarbij aantekenend dat bedrijven in hun verwachtingen heel voorzichtig zijn. In de podcast bespreken we o.a. de cijfers van AkzoNobel, Netflix, ASML en JustEatTakeaway. Uiteraard komen ook de vragen van luisteraars aan bod. Voor de tip heeft Stan een algemeen advies dat aansluit bij de titel van deze aflevering. Edin tipt een ETF met de ISIN-code NL0009272749. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024