Virtuele munt van Facebook is ook goud voor beleggers

Deel deze podcast

Meta verbreedt hiermee de omzet

Virtuele munt van Facebook is ook goud voor beleggers

De plannen van Facebook om een virtuele munt te lanceren kan heel goed uitpakken, denkt Wim Zwanenburg van StroeveLemberger. "Dit is geen cryptomunt die gebruik maakt van de blockchain, en is geen bedreiging voor echte valuta's zoals de euro of de dollar. Bovendien levert dit extra omzet op voor het bedrijf." Een eerdere poging van Facebook om een cryptomunt te lanceren sneuvelde bij de toezichthouder. "Maar andere apps en games hebben vergelijkbare virtuele betaalmiddelen, dus waarom zou Facebook dit niet kunnen invoeren?", stelt Lukas Daalder van Blackrock.

Inflatie

Uit vragen van luisteraars blijkt dat de hoge inflatie en oplopende rente dé thema's zijn voor beleggers. Iedereen is op zoek naar bescherming tegen de rap stijgende prijzen. Die vragen worden ook beantwoord door zowel Lukas als Wim. Tipje van de sluier: obligaties moet je niet hebben, aandelen bieden een betere bescherming. Welke dat zijn, dat hoor je uiteraard in de podcast.

 

Tips

Verder in deze aflevering o.a. aandacht voor Galapagos, JustEatTakeaway, Twitter en Volkswagen. Uiteraard krijg je weer tips, waarbij Lukas een algemene aandelentip heeft die past bij deze volatiele tijden. Wim heeft een voorkeur voor Amerikaanse technologie en heeft een van de sterkste spelers in die sector geselecteerd. Geniet van de uitzending!

 

VanEck

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreek ik met Martijn de eerste stappen bij beleggen. Aanleiding is het recente AFM-rapport waaruit blijkt dat bijna de helft van de huishoudens die wel vermogen hebben om te beleggen, dat tóch niet doen. Volgens de AFM verliezen ze daarmee geld. Belangrijk is dat die huishoudens gespreid beleggen, diversificatie is assets. De drie meest geschikte ETF’s zijn de VanEck Multi-Asset Conservative Allocation ETF, de VanEck Multi-Asset Balanced Allocation ETF en de VanEck Multi-Asset Growth Allocation ETF. Welke je het beste kan kiezen, legt Martijn uit in de podcast. Dus luisteren tot het eind!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024