Verkiezingen in VS bepalen het beurssentiment in 2024

Deel deze podcast

Maar structureel hoeft dat geen probleem te zijn

Verkiezingen in VS bepalen het beurssentiment in 2024

"De verkiezingen in de VS gaan het sentiment bepalen", weet Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "Dat wordt het belangrijkste thema, ook de vraag of Trump überhaupt mee mag doen van de rechter." Najib Nakad van Van Lanschot Kempen sluit zich daarbij aan. "De onzekerheid op geopolitiekgebied neemt daardoor toe. Het is wel zo dat het de winstontwikkeling van bedrijven niet fundamenteel raakt" meent Najib.

 

Novo Nordisk vs Eli Lilly

Kansen zijn er nog genoeg in 2024, ook daarover zijn de experts het eens. De ontwikkelingen op het gebied van AI zijn niet uitgeraasd, hetzelfde geldt voor de hype rond de afslankpillen. Najib: "Novo Nordisk heeft de eerste slag geslagen, maar Eli Lilly zit de Denen op de hielen. Beiden zullen als winnaars uit de strijd komen. De markt voor die producten kan nog flink groeien."

 

Vragen & Tips

Verder in de podcast aandacht voor onder andere Adyen, de performance van Small Cap aandelen en de dalende rente (goed voor aandelen, maar een teken dat economie niet lekker draait). Ook de luisteraarsvragen komen aan bod en de experts geven hun tips. Koen blijft bij zijn tip van oktober, een grote speler in de farmasector. Najib tipt een Nederlands bedrijf in de categorie 'Hollands Glorie'. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Met ingang van 2024 heb je een Premiumabonnement nodig om ten volle te genieten van de podcast. Het eerste deel is gratis, het tweede deel, met daarin onder andere de luisteraarsvragen en de tips, is alleen toegankelijk voor de Premiumleden.

Duur is het niet: €9,95 per maand, of €99,- per jaar. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we wederom vragen van luisteraars.

Beide vragen hebben betrekking op het verschil tussen equal weight of market cap gewogen ETF's. Is het raadzaam om in bepaalde gevallen over te stappen van market cap gewogen over te stappen naar equal weight ETF's?

In een tweede vraag komt een specifieke ETF van VanEck aan bod die wereldwijd belegt in aandelen: de VanEck Sustainable World Equal Weight UCITS ETF. Meer informatie over het product vind je hier. Vragen waar Martijn uiteraard zijn hand niet voor omdraait. Luister dus tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024