Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie

Deel deze podcast

De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende

De nieuwe ceo van Unilever, Hein Schumacher, zet de ijsdivisie in de verkoop. Het is zijn eerste grote ingreep, maar is het voldoende? Richard de Jong van Van Lieshout & Partners denkt van niet. "Unilever presteert al jaren slechter dan zijn concurrenten. Of het nou Nestlé, Procter & Gamble of L'Oréal, qua koers en omzet- en margeontwikkeling blijft Unilever achter." Richard vindt de verkoop van de ijstak goed, maar hij mist een langetermijnstrategie. Marc Langeveld van Econopolis tekent daar wel bij aan dat juist met consumptie-ijs Unilever een dominante marktpositie heeft. "Dat is eigenlijk wat je zou willen als bedrijf. Maar de marges ervan zitten onder het groepsgemiddelde van Unilever., dus ik begrijp de verkoop wel."

 

Sentiment

Wat het beurssentiment betreft zijn de experts nog steeds optimistisch. De economie groeit gematigd, bij de meeste bedrijven stijgen de winsten en dan komen er ook nog eens renteverlagingen aan. Als klap op de vuurpijl doet de technologiesector het ook nog steeds uitstekend.
 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering aandacht voor Adobe, Nvidia, Kering en de beursgangen van Reddit en Douglas. Na de luisteraarsvragen gaven de experts hun tips en zowel Richard als Marc kozen deze keer voor een ETF. Die van Richard heeft de ISIN-code IE0031442068, die van Marc heeft IE00BQQP9G91 als ISIN-code. Geniet van de podcast!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Deze week bespreekt André een vraag waar veel beleggers mee worstelen: wat als het feest op de beurzen voorbij is? Vaste luisteraars weten dat André zijn posities altijd goed afdekt, en het eventuele verlies altijd beperkt houdt.
 
Natuurlijk weet je nooit wanneer dat moment zich voordoet. Maar welke optieconstructies gebruikt hij daarvoor, als de nood wél aan de man is? Dat is niet tot één constructie beperkt en André licht een tipje van de sluier. 
 
Verder legt André uit welke signalen voor hem aangeven dat het misgaat, zeg maat het scala aan indicatoren die hij dag in dag uit in de gaten houdt. Een must voor de belegger die wil weten hoe je je portefeuille indekt tegen mogelijk onheil. Luister dus tot het eind naar de podcast!

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com!

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024