Trend in rente en inflatie gunstig voor beleggers

Deel deze podcast

Al zijn aandelen nu al goed geprijsd

Trend in rente en inflatie gunstig voor beleggers

Kijkend naar het economisch nieuws kun je je afvragen of aandelen op dit moment niet aan de prijzige kant zijn. "Misschien wel, maar toch ben ik redelijk optimistisch over de komende weken, maanden", zegt Bob Homan van ING. Najib Nakad van Van Lanschot Kempen is wat voorzichtiger, maar de argumenten van Bob vindt ook hij valide. "De inflatie is nog hoog maar het gaat de goede kant. De rente laat ook een dalende trend zien". En last but not least: op het bankenfront is het weer rustig, de crisis lijkt -met een slag om de arm- geluwd.

 

Recessie ver weg

De ramingen voor de economie zijn niet al te rooskleurig, maar ook daar zijn lichtpunten te zien, en wel op drie fronten. Ten eerste loopt de inflatie terug, wat goed is voor de koopkracht. De tweede koopkrachtimpuls komt van de lonen, die in veel sectoren fors stijgen. Als derde factor speelt de dalende rente de economie in de kaart. Wellicht dat daarom die langverwachte recessie er nog steeds niet is.

Verder bespreken we in deze aflevering van BeursTalk o.a. de aanhoudende problemen bij Philips, hebben we het over ASML. Uiteraard komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tips. Najib gaat voor een wel heel verrassende keuze in de financiële sector. Bob zoekt het voor zijn tip in dezelfde sector, maar blijft wat dichter bij huis. Geniet van de podcast!


Nieuw: BeursTalk Premium!

BeursTalk lanceert BeursTalk Premium! Voor nog geen espresso per week of een Heineken aandeel per jaar steun je de podcast en krijg je toegang tot exclusieve content zoals podcast specials, de Tips Tracker en wekelijkse columns. Trouwe luisteraars van de BeursTalk podcast krijgen exclusieve korting op een BeursTalk Premium abonnement.

Met de code JAAR30 krijg je 30% korting op een jaarabonnement. Voeg deze code toe in de eerste stap van de checkout. De actie is geldig t/m vrijdag 21 april.


VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op een aantal prangende vragen van luisteraars.

Zo vraagt een luisteraar zich of er geen verschil kan ontstaan tussen de waarde van de ETF en de onderliggende waarden. Kan een ETF duurder of goedkoper worden dan het mandje aandelen waarin de ETF belegt?

Het is mogelijk om je met specifieke ETF's in te dekken tegen koersdalingen, in goed Nederlands: hedgen. Is het hedgen van een ETF-portefeuille verstandig, als je een lange termijnvisie hebt?

Dat en meer in het tweewekelijks gesprek met Martijn. Blijf luisteren tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Meta moet nog fors investeren in AI
25-04-2024