Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally

Deel deze podcast

Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector

De kracht van de beursrally is ongekend. "Eigenlijk is dat al het hele jaar zo", stelt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. Op korte termijn zal het wat rustig blijven, op de langere termijn is hij nog steeds positief. "Het is wel zo dat als je naar de gelijk gewogen index kijk van de S&P500 en de Nasdaq, dan zie je een stijging van 5 procent in plaats van 15 of 18 procent. Dat komt grotendeels voor rekening van de techsector. Door de enorme koersstijgingen daar krijgt zelf de opgelopen lange rente geen grip op de koersen. Jeroen Blokland van het Blokland Smart Multi-Asset Fund sluit zich daarbij aan, "maar naast de sterke techsector speelt er naar mijn mening nog iets anders. De markt verkeert nog steeds in de verwachting dat de centrale banken de rente toch wel gaan verlagen." Jeroen verwacht zelfs dat de Fed meer dan twee keer de rente zal verlagen, waar de Fed nu zelf op heeft gehint.

 

Dividend vs Buy Back

Is inkoop van eigen aandelen interessanter voor beleggers dan de traditionele dividenduitkering? Die vraag bespreken we naar aanleiding van specifieke ETF's die beleggen in bedrijven die fors aandelen inkopen. Is dat een verstandige strategie? Er zijn de nodige kanttekeningen bij te plaatsen, maar voor geïnteresseerden: hier en hier meer informatie over deze ETF's.

 

Vragen & Tips

Verder bespreken we in de podcast natuurlijk de luisteraarsvragen en komen Adobe, beleggen in defensie en de oliemarkt aan de orde. Jeroen heeft een algemene tip, Richard tipt een Amerikaanse gigant met een ijzersterke balans. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024