Salesforce groeit hard met AI

Deel deze podcast

Maar is het winstgevend genoeg?

Salesforce groeit hard met AI

In de staart van het cijferseizoen kwam Salesforce met sterke cijfers. "Ze hebben een sterke business case, met de toepassing van AI in hun hun software", stelt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. "Hartstikke mooi, ze hebben de outlook verhoogd en ze zijn in staat geweest om de prijzen te verhogen." Reinder Wietsma van IBS Capital Allies is iets voorzichtiger: "Het is een kwalitatief mooi bedrijf maar de winstgevendheid lijkt sterk, mede door de inkoop van eigen aandelen. Als dat soort zaken eruit filtert, kan de échte winstgevendheid nog wel verder omhoog", vindt hij.

Over het beurssentiment zijn beide experts eensgezinder: niet uitgesproken optimistisch. Althans niet voor de korte termijn. "Er is best veel onrust, zeker als de cijfers tegenvallen, zijn de koersuitslagen fors", constateert Martine. Reinder voegt eraan toe: "De oplopende rente zorgt, zeker in de VS, voor een alternatief. Beleggers kijken niet alleen meer naar aandelen, obligaties worden een interessant alternatief".

Verder in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bespreken we de cijfers van onder andere NN, ASR, en UBS. De luisteraarsvragen komen natuurlijk aan bod en de tips zijn er natuurlijk ook in dit vierde seizoen. Voor de tip kiest Martine een grote speler in de mijnbouw, Reinder kiest twee financials. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
In deze aflevering bespreek ik met André een aantal psychologische valkuilen waar beleggers bedacht op moeten zijn. Immers: "de grootste vijand van de belegger is hijzelf", vindt André. En dat heeft allemaal te maken met emoties, die vaak sterker zijn dan de ratio.

André legt uit aan welke zwaktes de meeste beleggers toegeven. Denk daarbij aan kuddegedrag, de angst om de boot te missen en geen afscheid kunnen nemen van verlieslatende aandelen. Blijf dus luisteren tot het einde!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024