Rust op rentefront goed voor aandelen

Deel deze podcast

November en december goede maanden voor aandelen

Rust op rentefront goed voor aandelen

Na wat mindere weken, als gevolg van de stijgende rente, ziet het beeld voor aandelen er weer beter. Immers, er is weer wat meer rust op het rentefront. "We hebben een behoorlijke rentebeweging gehad de afgelopen tijd", constateert Reinder Wietsma van IBS Capital Allies. Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management sluit zich daarbij aan. "Ik ben gematigd positief voor de rest van dit jaar. November en december zijn doorgaans goede maanden op de beurs." Heel spectaculair hoeft de stijging niet te zijn, want beide experts merken op dat de bedrijfscijfers dit kwartaal minder enthousiast worden ontvangen dan beging dit jaar.

 

Wolters Kluwer

Van de bedrijfscijfers die we bespreken krijgt Wolters Kluwer het positiefste oordeel. Reinder is onder de indruk van de constante winstgroei die het bedrijf jaar in jaar uit laat zien. "Geen spannend bedrijf, maar dat is tegelijk het aantrekkelijke. De tegenvallers zijn altijd klein, en de dataleverancier heeft trouwe klanten die niet om de abonnementen van Wolters Kluwer heen kunnen."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Naast de vele bedrijfscijfers behandelen we natuurlijk de luisteraarsvragen, vijf deze keer, en geven de experts hun tips. Reinder kiest voor een groot Amerikaans techbedrijf, Olaf gaat voor een degelijk Nederlands bedrijf in de Midkap. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we vragen van luisteraars.

In veel wereldwijd gespreide ETF's is de weging van Amerikaanse aandelen nog altijd heel zwaar. Welke ETF's komen in aanmerking als je wat meer opkomende markten in je ETF wil hebben? Da's een lastig punt, maar VanEck heeft een ETF die wellicht aan je verwachtingen voldoet. Meer informatie daarover vind je hier.

Als je een verlies in je techaandelen wil wegwerken door meer in ETF's te beleggen, hoe pak je dat het beste aan? Martijn weet wel raad en legt ook uit, voor er nog niet mee bekend is, wat dollar-cost-averaging is.

Luister dus door na de disclaimer van de reguliere podcast, om de antwoorden van Martijn te horen. Geniet van de podcast!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Dank voor het luisteren naar BeursTalk! Meld je aan voor de nieuwsbrief op de website.
Volg BeursTalk op Twitter of LinkedIn.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023