Recessie hoeft beleggers niet hard te raken

Deel deze podcast

Die is al redelijk ingeprijsd door de markt

Recessie hoeft beleggers niet hard te raken

De AEX deed het afgelopen week prima, met een plus van 2,8 procent. Daar zag het dinsdag nog niet naar uit, toen de index inleverde op angst voor een recessie. Maar grote angst is (nog) niet nodig. "De gemiddelde schatting voor de Amerikaanse economische groei ligt nog altijd op 3 procent", constateert Lukas Daalder van BlackRock. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer verwacht ook geen grote problemen. "Als we in een recessie raken, komen we daar in vanuit een sterke economie. En aandelen zijn vooruitlopend op mindere tijden al fors gecorrigeerd."

 

Amazon

Goed nieuws deze week voor JustEatTakeaway: de Amerikaanse dochter GrubHub gaat samenwerken met Amazon. De naar schatting 163 miljoen Amazon Prime-klanten kunnen gratis maaltijden bestellen bij GrubHub. "Een mooie opsteker voor JustEat", zegt Koen, "al vraag ik me af een deal met Jeff Bezos op lange termijn profijtelijk is".

 

Vragen & Tips

Verder bespreken we in deze aflevering o.a. de trading update van Shell en de Amerikaanse druk op ASML. Uiteraard worden ook de luisteraarsvragen besproken en geven Lukas en Koen hun tip. Lukas geeft een algemene tip, die goed past bij de huidige marktsituatie. Koen tipt een tracker met de ISIN-code IE00B53SZB19. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Europese beleggers hebben topmaand achter de rug
Europese beleggers hebben topmaand achter de rug
Met dank aan de sterke dollar
29-07-2022
De ECB weet de markt niet te overtuigen
De ECB weet de markt niet te overtuigen
Maar de speelruimte van Lagarde is ook beperkt
22-07-2022
Pepsico blijkt uitstekende vluchthaven
Pepsico blijkt uitstekende vluchthaven
Een bedrijf met pricing power
15-07-2022