Powell deelt tik uit aan beleggers

Deel deze podcast

De Fed trapt stevig op de rem

Powell deelt tik uit aan beleggers

Tijdens de opname van de podcast had Jerome Powell nog niet gesproken op het symposium in Jackson Hole. Beleggers keken de hele week uit naar de toespraak, die uiteindelijk de beurzen een flinke dreun gaf. De Fed blijft op de rem staan en verwacht een langere periode van lagere economische groei. Dat is iets waar Stan Westerterp (Bond Capital Partners) vooraf niet op rekende. "Eind juli zagen we de kerninflatie in de VS al wat afkoelen". Het betekent waarschijnlijk ook dat dit het voorland van Europa is. "Want", zegt Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer), "Amerika loopt altijd voor op ons".

 

Energie

Hoe dan ook, zelfs aan de huidige hoge inflatie in Europa zal een einde komen. "Een gasprijs van boven de 300 euro is niet eeuwig vol te houden", stelt Stan. Een aantal ontwikkelingen, zoals de energietransitie en de acceptatie van kernenergie zullen versnellen. Beleggers met een langere blik moeten zich niet op het slechte nieuws blindstaren.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Over transitie gesproken, in deze aflevering staan de experts stil bij de indrukwekkende cijfers van Alfen. Ook komen de resultaten van Van Lanschot-Kempen aan bod en worden de vragen van luisteraars behandeld. Voor de tips heeft Stan twee bedrijven die het goed doen in deze roerige tijden. Edin heeft, met dezelfde gedachte, een ETF gevonden met de ISIN-code IE00BYXPXL17. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreekt Martijn een aantal vragen die tijdens de zomerstop van BeursTalk zijn binnengekomen.

Zo komt het voor dat een ETF die wereldwijd belangrijke indices volgt, soms harder of juist minder hard daalt dan de indices die gevolgd worden. Op het eerste gezicht is dat inderdaad vreemd, maar Martijn legt haarfijn uit hoe die verschillen soms kunnen ontstaan.

Daarnaast behandelt Martijn de kwestie van aandeleninkoop. Profiteert een ETF-belegger daar net zoveel van als de houder van het individuele aandeel? En wat moet ik doen nu de dollar zo snel in waarde stijgt? Op het eerste gezicht ingewikkelde kwesties, die Martijn helder uitlegt. Luister de podcast dus helemaal tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024