Positieve start van aandelen geeft hoop voor 2023

Deel deze podcast

Dan moet de inflatie wel blijven dalen

Positieve start van aandelen geeft hoop voor 2023

"Ook na de mooie start blijf ik positief over de beurzen voor de rest van dit jaar", zegt Bob Homan van ING. De jaarcijfers zijn over het algemeen beter dan verwacht. Marc Langeveld van Econopolis is tech-belegger pur sang, en die sector draagt voor een groot deel het herstel. "Bedrijven als ASML, ASMI en Besi voeren de lijst aan met forse koerswinsten." De inflatie en de oplopende rente gaven vorig jaar behoorlijk veel tegenwind voor de techsector. Beleggers gaan er duidelijk van uit dat aan die rentestijging verderop in het jaar een einde komt, de inflatie daalt nu al.

 

Netflix

Een mooi voorbeeld van meevallende cijfers is streamingdienst Netflix. Geen vier miljoen nieuwe abonnees erbij, maar bijna 8 miljoen. "Daarnaast zie je dat de advertentie-inkomsten stijgen en de koers ging 7 procent omhoog op de goede resultaten", constateert Marc.  "Wat ook mooi is: de groei komt nu ook uit regio's als Azië en Latijns-Amerika", vult Bob aan.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast o.a. aandacht voor de cijfers van Procter & Gamble, Just Eat Takeaway en Goldman Sachs. Natuurlijk besteden we aandacht aan de luisteraarsvragen, die bijvoorbeeld gaan over beleggen in lithium en cybersecurity. Voor de tips heeft Marc een bedrijf uit de midkap op het oog, Bob gaat deze keer voor een Amerikaanse technologiereus. Geniet van de podcast!

 

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Een minder strenge Fed biedt kansen voor de beurs
Een minder strenge Fed biedt kansen voor de beurs
De Fed trapt wellicht minder hard op de rem
03-02-2023
Alle seinen voor beleggers staan op groen
Alle seinen voor beleggers staan op groen
Met name Europese beurzen doen het goed
26-01-2023
As goes January, so goes the year?
As goes January, so goes the year?
Januari is nog niet voorbij, en de inflatie ook niet
13-01-2023