Overname van Twitter is geen gelopen race!

Deel deze podcast

Twitter gaat in verzet

Overname van Twitter is geen gelopen race!

Het is nog maar helemaal de vraag of Elon Musk Twitter zal overnemen. Hij heeft weliswaar een bod uitgebracht, "maar je weet het bij Musk nooit", stelt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "We herinneren ons allemaal dat hij Tesla van beurs zou halen, dat ging ook ineens niet door." Ook Richard de Jong van Van Lieshout & Partners heeft twijfels over de kans van slagen. "Een aantal grote aandeelhouders heeft al gezegd het bod veel te laag te vinden." (Na de opname werd bekend dat Twitter een beschermingswal heeft optrokken. Musk kan vooralsnog niet meer dan 15 procent van de aandelen kopen [RJ])

 

China

In de podcast ook aandacht voor de lockdown in China. "Dat is voor de beurs en de wereldeconomie een veel groter probleem dan de oorlog in Oekraïne", vindt Koen. "De gebrekkige toelevering vanuit China is een van de oorzaken van de aanhoudende inflatie, dat moet niet lang meer duren", meent Richard.

 

Cijfers & Tips

Verder bespreken we de eerste bedrijfscijfers die naar buiten zijn gekomen. Denk daarbij aan de Amerikaanse grootbanken zoals JPMorgan en Goldman Sachs, maar ook aan Nederlandse fondsen als Fastned en Ebusco. En natuurlijk de tips van beide experts. Koen is enthousiast over een Belgisch investeringsfonds, Richard heeft een tip voor de wat kortere termijn in de VS gevonden. Geniet van de uitzending!

Voor de nieuwsbrief ga je naar www.beurstalk.com.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023