Nvidia is het Cisco van 20 jaar geleden

Deel deze podcast

Hun chips staan in het centrum van de AI-revolutie

"Nvidia doet me denken aan Cisco, 20 jaar geleden", zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "In die periode, de opkomst van internet, kon niemand om de netwerkapparatuur van Cisco heen." Datzelfde geldt in hoge mate ook voor Nvidia's rol in de huidige AI-revolutie. Koen, die voor zijn klanten ook in Nvidia belegt, is dan ook zeer te spreken over de sterke resultaten dit kwartaal. Stan Weterterp van Bond Capital Partners is niet minder onder de indruk van Nvidia. "De verwachtingen waren al extreem hoog gespannen. Dat Nvidia dan ook nog eens weet te verpletteren geeft aan hoe groot de honger is naar de chips van het bedrijf." Het aandeel Nvidia steeg op de cijfers zo'n 10 procent.

 

ABN Amro

Beide experts zijn niet enthousiast over bankaandelen, dat blijkt ook als we de problemen van ABN Amro met het risicomanagement bespreken. Nog steeds is dat bij de bank niet op orde, terwijl het een leger aan experts in dienst heeft. Ze voldoen niet aan de regels van de overheid, die nota bene zelf grootaandeelhouder van de bank is.
 

Cijfers - Vragen - Tips

De luisteraarsvragen worden uiteraard behandeld en de cijfers van onder andere Alfen en Aalberts komen ter sprake. Stan heeft als tip een Amerikaanse grootmacht, onderdeel van de Magnificent Seven. Koen tipt een innovatief luchtvaartbedrijf. Over het product dat het ontwikkelt kun je in dit filmpje meer zien. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!


VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller, ceo van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. We duiken in deze aflevering in het verhaal achter het succes van VanEck Europe.

Onlangs bereikte VanEck Europe de mijlpaal van 10 miljard dollar aan beheerd vermogen. De groei van VanEck versnelde in de laatste anderhalfvjaar extra sterk door de instroom van zowel particuliere als institutionele beleggers.

VanEck heeft inmiddels 15 fondsen met een volume van meer dan 100 miljoen dollar. Het succes wordt mede verklaard doordat VanEck ETF's lanceert die nét even iets anders zijn dan die van andere aanbieders, gericht op innovatieve onderwerpen.

Natuurlijk kun je die groei alleen vasthouden als je blijft innoveren. En dat roept de vraag op welke nieuwe ETF's in de pijplijn zitten. Martijns antwoord hoor je aan het eind van podcast, na de disclaimer. Blijf dus luisteren tot het eind!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024