Meta opent de aanval op Twitter

Deel deze podcast

Slim, maar succes is niet verzekerd

Meta opent de aanval op Twitter

Juist nu Twitter last heeft van vertrekkende adverteerders en ontevreden gebruikers, lanceert Meta een concurrerende dienst: Threads. "Bizar slecht nieuws voor Twitter", concludeert Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. "Maar goed nieuws voor beleggers in Meta. Threads heeft in een dag al 30 miljoen nieuwe gebruikers geregistreerd." Najib Nakad van Van Lanschot Kempen is wat terughoudender. "Een goede zet, ze moeten het sowieso proberen. Maar het wordt pas echt een succes als grote groepen Twitter verlaten en overstappen op Threads. Dat is eerdere concurrenten van Twitter nooit gelukt."

 

Flow Traders

Flow Traders kwam deze week met een winstwaarschuwing. "Market makers moeten hebben van grote volumes en hoge volatiliteit. Dan is er voor hen weinig te verdienen op zijwaarts bewegende koersen", legt Najib uit. Veel beleggers zien Flow Traders als een goede hedge tegen sterke beursdalingen, maar Richard de Jong legt in de podcast uit dat daar betere manieren voor zijn.

 

Vragen & Tips

Verder in de podcast uiteraard aandacht voor de luisteraarsvragen. Deze week gaan die onder andere over Rabocertificaten, Graphic Packaging International. Voor de tips heeft Najib een Nederlandse financial op het oog, Richard voor een Amerikaans techbedrijf. Geniet van de podcast!


BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op een luisteraarsvraag en behandelt een onderwerp dat daarop aansluit.

De vraag van de luisteraar gaat over de VanEck Morningstar Developed Markets Dividend Leaders ETF. Is deze ETF een goed alternatief voor het zélf beleggen in Big Tech-aandelen? Bedrijven als Apple en Microsoft zijn immers erg aantrekkelijk om zelf in portefeuille te hebben.

Aansluitend op deze vraag gaat Martijn wat dieper in op het probleem van dividendlekkage. Da's niet de eerste keer, maar het blijft vragen oproepen bij luisteraars dus de boodschap kan niet vaak genoeg herhaald worden. Zelf beleggingsexperts hebben de problematiek niet altijd goed in de vingers. Martijn legt het helder uit, dus blijf luisteren tot het einde!


De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024