Lichtpunten voor beleggers

Deel deze podcast

Ondanks onzekerheid zijn er genoeg kansen

Lichtpunten voor beleggers

Vooral in de tweede helft van de week sloeg de onzekerheid toe bij beleggers. Dat lijkt logisch, gezien de inflatie en de energiecrisis. Daardoor vergeten beleggers wellicht dat er wel degelijk lichtpunten zijn. "De onzekerheid op de markten valt niet te ontkennen, maar is wel erg veel slecht nieuws ingeprijsd", stelt Edwin Wierda van Wierda Vermogensbeheer. Najib Nakad van Van Lanschot Kempen sluit zich daarbij aan. "Als je naar algemene waarderingsniveaus kijkt, met name bij de value-aandelen, dan zijn die aandelen ronduit goedkoop te noemen." Vooral dat de waarderingen van banken niet oplopen, terwijl de oplopende rente hen in de kaart speelt, verbaast Najib.

 

FedEx

Dat neemt niet weg dat er her en der meer winstwaarschuwingen naar buiten komen. Het meest pregnante voorbeeld tot nu toe is pakketbezorger FedEx. Die verliest maar liefst 20 procent op sombere verwachtingen. FedEx heeft last van de inflatie en als gevolg daarvan dalen de volumes bij het bedrijf.

 

Saxo Bank

Verder is er aandacht voor Saxo Bank, dat mogelijk naar de beurs gaat. In de podcast hoor je waarom beide experts daar niet echt warm voor lopen. Over de nieuwe topman van Shell, de Libanese Canadees Wael Sawan, zijn ze dan weer wél te spreken. "Hij staat bekend als een ambitieuze Angelsaksische bestuurder", aldus Edwin.

 

Vragen & Tips

Uiteraard komen de luisteraarsvragen aan bod, zoals de vraag of NN een goede belegging zou zijn, welk farmabedrijf je in je portefeuille moet hebben en of DSM nu koopwaardig is. Voor de tip kiest Najib voor een Britse speler in de telecom, Edwin heeft een opvallende tip in de biotech sector. Geniet van de uitzending!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024