Is de beurs saai, sexy, of is het stilte voor de storm?

Deel deze podcast

De meningen zijn verdeeld

Is de beurs saai, sexy, of is het stilte voor de storm?

"Om de zijwaartse trend van de beurs te doorbreken is een nieuwe trigger nodig", zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. De tot nu toe gepubliceerde bedrijfscijfers zijn niet genoeg om de beurzen op te liften, vindt ze. Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer ziet geen directe aanleiding voor hogere koersen. "De aandelenindices doen het misschien goed, maar onderliggend is er wel degelijk onrust". Mark doelt dan met name op de onrust op de obligatiemarkt. Martine ziet dat niet als een voorbode voor malaise op de aandelenmarkt. "Er is nog steeds veel geld in de markt, op een gegeven moment wordt dat weer geïnvesteerd, wat uiteraard goed is voor de beurzen.

 

Just Eat Takeaway

Over Just Eat Takeaway zijn beide experts eensgezind kritisch. "Aandelen inkopen is normaal gesproken prima, behalve voor een groeibedrijf als Just Eat", stelt Mark en Martine is het met hem eens. "Het is in dit geval een teken van zwakte dat het bestuur geen groeimogelijkheden ziet." Zelfs met de flink teruggevallen koers zijn de experts niet enthousiast over het aandeel.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering van BeursTalk aandacht voor de cijfers van o.a. Heineken, ASML, Tesla en Flow Traders. Natuurlijk worden de luisteraarsvragen beantwoord, die deze keer in het teken staan van vastgoed. Is het een goed moment om in te stappen? Voor de tips kijkt Martine naar de energiesector (met een specifiek aandeel), Mark gaat voor een metaalbedrijf dat profiteert van de energietransitie. Geniet van de podcast!


BeursTalk Premium!

De aanmelding voor BeursTalk Premium met introductiekorting sluit vandaag (om 23.59 uur), dus als je hier nog van wilt profiteren dan is dit je laatste kans.

Voor nog geen espresso per week of een Heineken aandeel per jaar steun je de podcast en krijg je toegang tot exclusieve content zoals podcast specials, de Tips Tracker en wekelijkse columns.

Met de code JAAR30 krijg je 30% korting op een jaarabonnement. Voeg deze code toe in de eerste stap van de checkout. BeursTalk Premium: een solide investering!


VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn gaat deze week in op twee nieuwe ETF's die VanEck onlangs heeft gelanceerd.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne kijken beleggers meer naar de defensiesector. Daarin is een breed scala van bedrijven actief en met de VanEck Defense ETF ben je daarin meteen gespreid belegd.

Ook de oliesector is populair bij beleggers. De vraag naar olie en gas zal voorlopig hoog blijven, en daar profiteren ook de olieservice-bedrijven van. Om daarin gespreid te kunnen beleggen, koop je de VanEck Oil Services ETF.

Martijn verteld je er alles over. Blijf luisteren tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023