Hoe sterk is de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Deel deze podcast

Vlak voor een recessie is die vaak het sterkst...

Hoe sterk is de Amerikaanse arbeidsmarkt?

Het is een lastige vraag, ook voor de experts: hoe kan er een recessie dreigen, terwijl de arbeidsmarkt zo sterk is? Ook het Amerikaanse banenrapport van mei was weer ijzersterk. Hoezo recessie in aantocht? "Markten worstelen ook met die vraag", stelt Reinder Wietsma van IBS Capital Allies. "Normaliter is het banenverlies het grootst in de bouwsector, maar de bouwsector in de VS draait nog steeds heel goed. En in de coronapandemie zijn relatief veel mensen met pensioen gegaan." Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen ziet er echter ook een veeg teken in: "De arbeidsmarkt is altijd het sterkst vlak voor de recessie. En werkloosheid is achterlopende indicator, een recessie begint niet met hoge werkloosheid. Die komt pas later in de recessie. Een recessie begint met oplopende rentes en dalende investeringen", waarschuwt hij.
 

Nvidia & AI

De opmars van Nvidia blijft de gemoederen bezighouden. Een bedrijf dat een marge maakt van 60 procent is natuurlijk ook niet niks. Ook deze week bleef de koers goed liggen op de sterke outlook. "De klanten van Nvidia die in AI investeren hebben genoeg geld, zoals Microsoft, Apple en Amazon", constateert Reinder, die denkt dat die hoge investeringen nog lang kunnen aanhouden.

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering aandacht voor Japanse aandelen en het nieuwe pensioenstelsel. Dat laatste noopt tot goed nadenken, niet alleen over je beleggingen, maar over je persoonlijk financiën in den brede. Natuurlijk behandelen we de luisteraarsvragen (o.a. over Nokia, TKH en DSM) en geven de experts hun tip. Joost gaat voor een grote speler op het gebied van medische apparatuur en medische robots. Reinder tips twee grote Amerikaanse technologiebedrijven. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

Easybroker (advertorial)

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Ook deze week spreek ik met Sander van Essen, en in dit derde gesprek gaan we dieper in op beleggingsdoelen en vooral ook het belang van educatie.

Snel geld verdienen op de beurs of in crypto's, dat is de belofte van veel finfluencers. En als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Sander ergert zich dood aan finfluencers en vindt het goed dat ze bij de AFM op de radar staan. Maar beter is het om alert te zijn op te mooie beloftes. Educatie is de beste manier om er niet in te trappen. Ik praat erover met Sander, blijf dus luisteren tot het einde!
 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024