Hoe koopwaardig is Porsche?

Deel deze podcast

Een sterk merk is niet altijd een sterk aandeel

Hoe koopwaardig is Porsche?

Porsche maakt fraaie sportwagens en maakt winst, maar is het ook een interessant aandeel? Mijn gasten zijn er niet enthousiast over. Richard de Jong van Van Lieshout & Partners: "Voor het aandeel betaal je 15 keer de winst, de loon- en materiaalkosten stijgen hard en dan ligt er ook nog een recessie op de loer". Etienne Platte van het Antaurus Europe Fund denkt er net zo over. "Er worden 300-duizend Porsches per jaar gemaakt, het is geen exclusief merk meer. Ferrari is dat wél, vandaar dat beleggers daar wel 40 keer de winst voor betalen."
 

Sentiment

Ook over het beursklimaat is Etienne bezorgd. "We verkeren tussen hoop en vrees, maar ik zie wel donderwolken op de markt afkomen." Richard sluit daarbij aan, "De obligatiemarkt is veel groter dan de aandelenmarkt, en obligatiebeleggers zijn ronduit negatief. Dat blijkt wel uit het feit dat in de VS de korte rente hoger ligt dan de lange rente. Een voorbode van een recessie". Dat neemt niet weg dat Richard kansen ziet voor beleggers. "Er zijn altijd sectoren die geen of weinig last hebben van economische neergang."
 

Inflatiebestrijding

Verder is er in de podcast natuurlijk aandacht voor de historische renteverhoging van de ECB ("veel te laat"), de impact van de gascrisis op de economie en niet te vergeten de economische plannen van de nieuwe Britse premier, Liz Truss. Ze wil de Britten ondersteunen met een pakket van 100 miljard pond. "Ik dacht dat alleen Nederlanders in Sinterklaas geloofden, maar in Engeland bestaat 'ie echt", aldus Etienne.

 

Vragen & Tips

Uiteraard komen de luisteraarsvragen aan bod (Wat kan ik beter kopen: Heineken of AB-Inbev?) en geven de experts hun tips. Etienne gaat voor een Deense automatiseerder. Richard tipt drie Amerikaanse energiebedrijven. Hun ticker symbolen zijn DUK, D en NEE. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreekt Martijn het beurssentiment en hoe ETF-beleggers daar op moeten inspelen.

Dit is het zesentwintigste gesprek met Martijn Rozemuller, voor nu even het laatste. Maar niet gevreesd, later in het seizoen komen we terug met een nieuwe serie gesprekken met Martijn. Blijf dus vooral je vragen over ETF's inzenden. Dat kan naar rob@beurstalk.com.
Luister de podcast dus helemaal tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024
Aandeel webwinkel Shein wordt duurder dan concurrenten
Aandeel webwinkel Shein wordt duurder dan concurrenten
Shein groeit dan ook veel harder dan bijvoorbeeld Inditex
06-06-2024
'De sterke fundamenten onder de beurs komen niet in gevaar'
'De sterke fundamenten onder de beurs komen niet in gevaar'
Op korte termijn een kleine daling, daarna weer vrolijk verder
30-05-2024