'Het vertrek van Hamers was een politieke keuze'

Deel deze podcast

Omstreden overname van Credit Suisse vergt Zwitserse topman

'Het vertrek van Hamers was een politieke keuze'

Het vertrek van Ralph Hamers is vooral ingegeven door de politieke situatie in Zwitserland. De nieuwe ceo van UBS, die de integratie van Credit Suisse moet uitvoeren, zal behendig moeten optreden in de Zwitserse politiek. "De gedwongen overname van Credit Suisse door UBS ligt gevoelig in het parlement. Dan is het beter om de bewezen saneerder Ermotti, een Zwitser, aan te stellen als topman", zegt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger. "De moloch die nu gecreëerd wordt, is niet goed voor het land, en voor de concurrentie", vult Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen aan. "Ik denk ook wel dat daar nog aan gesleuteld gaat worden."
 

Beurssentiment

Wat betreft de beurzen begrijpt Joost dat de koersen oplopen. De angst over de banksector is wat weggeëbd. Toch is hij over de wat langere termijn somberder, gezien de winstontwikkeling van bedrijven en het monetaire beleid. Wim is niet zo somber. "De onrust over de banken is door het snelle optreden van de autoriteiten heel snel ingedamd en ook het rentebeleid zal steun geven aan de koersen", vermoedt hij.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Deze week kwamen Ebusco, Fastned en Inpost met hun jaarcijfers, waar de experts hun licht op laten schijnen. In de luisteraarsvragen gaat het onder anderen over fusie DSM-Firmenich, koperproducenten en beleggen in verzekeraars. Voor de tips heeft Joost een Amerikaanse softwaregigant op het oog, Wim heeft twee tips in de healthcare sector. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023