'Het ergste voor beleggers is achter de rug'

Deel deze podcast

We zitten waarschijnlijk dicht bij de bodem

'Het ergste voor beleggers is achter de rug'

Het is niet uitgesloten dat beleggers de grootste koersdalingen achter de rug hebben. "De Fed gaat de rente niet zes of zeven keer verhogen,  waarschijnlijk veel minder vaak", denkt Marc Langeveld van Econopolis. Bewijs daarvoor zijn de uitlatingen van de Fed, de Amerikaanse10-jaars rente die terugloopt en ook de waarde van de dollar die alweer verzwakt.  Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is het daarmee eens, maar met een kanttekening. "Individuele bedrijven die onder verwachting presteren, worden wél hard afgestraft op de beurs", waarschuwt hij.

 

Snap

Een mooi voorbeeld van zo'n tegenvaller is Snap, het bedrijf achter Snapchat. "De advertentie-inkomsten lopen terug door de afzwakkende economie, ze geven 45 procent van hun geld uit aan onderzoek en ontwikkeling, en Snap heeft last van strengere privacy regels", constateert Marc. En het gesternte voor verlieslatende techbedrijven is niet bepaald gunstig.

 

Philips

Verder in deze aflevering van BeursTalk o.a. aandacht voor het moeras waar Philips steeds verder in wegzakt en waar het bedrijf ook nog eens erg slecht over communiceert. We bespreken de overname van VMware door Broadcom, waar Marc als tech-expert vraagtekens bij zet. Over de kwartaalcijfers van Nvidia is hij weer wél te spreken.

 

Vragen & Tips

Natuurlijk behandelen we vragen van luisteraars en krijgt u de vertrouwde tip. Koen heeft een algemene tip over een sector die in deze podcast uitgebreid aan bod komt. Marc tipt precies in die sector een specifiek aandeel van Nederlandse bodem. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023