Het aandeel Tesla is te duur

Deel deze podcast

Tesla kampt met structurele problemen

Tesla zit "tussen twee groeigolven', zegt de autobouwer zelf in de toelichting op de dramatische productie- en verkoopcijfers. De experts zijn echter van mening dat er meer aan de hand is. "Het prijsbeleid is onberekenbaar", zegt Wilbert Aarts van Bond Capital Partners. "Er komt ook enorm veel aanbod van elektrische auto's vanuit China onze kant op, de concurrentie is sterk toegenomen. De koerswinstverhouding is nog 39, bij Volkswagen is die 4,6." Marc Langeveld van Econopolis ziet ook meer structurele problemen voor Tesla. "De productiecijfers waren dramatisch. Ze hebben 47-duizend auto's meer geproduceerd dan dat ze verkocht hebben. Die voorraad moeten ze wegwerken. De marktgroei neemt af en het marktaandeel van Tesla neemt ook nog eens af."

 

AI

Op het gebied van AI staan de ontwikkelingen ook niet bepaald stil. De chatbot van Amazon, Claude, blijkt slimmer te zijn dan ChatGPT van Microsoft. Maar de race op AI-gebied is nog lang niet gelopen en de verwachting is dat zowel Amazon en Microsoft als Google een dominante positie zullen behouden in AI. Hou daar dus rekening mee in je portefeuille.

 

Vragen & Tips

Verder besteden we in deze aflevering o.a. aandacht aan Shell, de XRP-coin en TSMC. Van de tips verklap ik er één alvast: Wilbert tipt het aandeel Shell, maar wel in combinatie met een optieconstructie, voor de gevorderde beleggers dus! Marc heeft een tip in de techsector. Geniet van de podcast!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Dit is het laatste gesprek in de serie voor Easybroker. (Voor de fans: André blijft te horen in BeursTalk. Daarover later meer.) Ik vraag André naar zijn grote voorbeeld. Wie is volgens hem de beste belegger?

Dat is niet Warren Buffet, waar hij natuurlijk wel respect voor heeft. Miljardair Jim Simons belegt in de stijl die André ook toepast en Simons heeft daar duizelingwekkende rendementen mee behaald. Luister dus tot het eind naar de podcast!

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com!

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Meta moet nog fors investeren in AI
25-04-2024