Het aandeel Tencent is aantrekkelijk geprijsd

Deel deze podcast

Maar het blijft uitkijken met de Chinese economie

Tencent

Chinese aandelen zaten de afgelopen weken in een achtbaan. Dat geldt zeker ook voor Tencent, die deze week de boeken opende. "De laagste groei in de geschiedenis van het bedrijf, maar ik beschouw het als een overgangsjaar voor Tencent", zegt Bob Homan van ING. Het aandeel doet 12 keer de winst en groeit nog altijd 10 procent. Het is dus aantrekkelijk geprijsd. Corné van Zeijl van Actiam voegt daar wél een waarschuwing aan toe. "De Chinese economie is afhankelijk van grondstoffen die het land moet importeren, en de vastgoedmarkt verkeert ook nog in zwaar weer."

 

Geen recessieangst
Overigens zal ook de Europese economie het lastig krijgen, vanwege de hoge energieprijzen. Voor veel economen een reden om te waarschuwen voor een recessie. Daarvoor zijn Bob  en Corné echter niet bevreesd. Mensen willen na corona nog steeds meer uitgeven dan ze deden. Het wordt alleen minder dan we aan het begin van dit jaar dachten.

 

Tips
Verder in deze aflevering van BeursTalk o.a. aandacht voor CVC Capital Partners, Shell en Amerikaans vastgoed. Tips zijn er natuurlijk ook. Bob gaat voor een Duitse autofabrikant, Corné kiest voor een zeer gedurfde ETF, met de ISIN-code IE00B1FZS574. Luisteren dus!

 

Advertorial - VanEck
Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreek ik met Martijn een aantal luisteraarsvragen. Bijvoorbeeld, hoe is de spreiding binnen een ETF die belegt in grondstoffen? Daarbij bespreekt Martijn niet alleen de Global Mining ETF, maar ook de Rare Earth and Strategic Metals ETF, de Junior Gold Miners ETF, en de Gold Miners ETF. Tot slot bespreekt Martijn wat de overname van ActivisionBlizzard door Microsoft betekent voor de Video Gaming and eSports ETF. Luister dus naar Martijns toegift!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Einde van de renteverhogingen in zicht
Einde van de renteverhogingen in zicht
En dat werd wel tijd ook!
15-09-2023
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Herstelkansen voor Amerikaanse beurs
Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop
08-09-2023
Salesforce groeit hard met AI
Salesforce groeit hard met AI
Maar is het winstgevend genoeg?
01-09-2023
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Novo Nordisk zit op een goudmijn
Hun obesitasmedicijn is niet aan te slepen!
11-08-2023