Herstelkansen voor Amerikaanse beurs

Deel deze podcast

Na een paar kwartalen winstrecessie gloort er hoop

Herstelkansen voor Amerikaanse beurs

De beurzen staan de laatste weken enigszins onder druk, maar dat wil niet zeggen dat de experts geen vertrouwen hebben in het herstel. “In de VS hebben we nu drie kwartalen van winstrecessie gezien. Analisten verwachten dat de winsten weer zullen herstellen, en dus de koersen kunnen aantrekken”, aldus Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer wacht liever de volgende kwartaalcijfers af, maar ook hij weet wel lichtpunten te vinden. Hij denkt daarbij vooral aan de renteverhogingen, waarvan het einde in zicht lijkt. “En de Amerikaanse overheid stimuleert nog volop, de consumenten daar geven nog steeds geld uit”.

 

Apple versus China

Nieuws rond Apple zorgde voor een tijdelijke schok bij de tech-aandelen. China gaat het gebruik van iPhones voor ambtenaren verbieden. “Geen goed nieuws”, zegt Richard, maar ook geen ramp. “Wij zitten al jaren in Apple. Bij tijd en wijle stormt het rond Apple, maar het waait altijd weer over. Over een paar weken heeft niemand het hier meer over”, denkt hij. Ook Mark schrikt er niet van. “Het past in de economische oorlog tussen de VS en China. Daar worden speldenprikken uitgedeeld.”

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering aandacht voor de cijfers van Sofina, D’Ieteren en InPost, zo ongeveer de laatste van het seizoen. De luisteraarsvragen staan deze week in het teken van (Belgische) holdings en hun discount. Voor de tips kijkt Mark naar de Nederlandse verzekeringsmarkt, Richard heeft een ETF op het oog waarmee je inspeelt op de vraag naar cyber security. De ISIN-code van de ETF is IE00BF16M727. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn beantwoordt deze week twee luisteraarsvragen.

Een terugkerend thema is de dividendlekkage, zo ook in deze aflevering. Steeds meer beleggers zijn op zoek naar Nederlandse ETF's. Daarnaast is er behoefte om met ETF's te profiteren van de semiconductor sector. Luister naar Martijns advies, en check de website van VanEck hier!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024
Aandeel webwinkel Shein wordt duurder dan concurrenten
Aandeel webwinkel Shein wordt duurder dan concurrenten
Shein groeit dan ook veel harder dan bijvoorbeeld Inditex
06-06-2024
'De sterke fundamenten onder de beurs komen niet in gevaar'
'De sterke fundamenten onder de beurs komen niet in gevaar'
Op korte termijn een kleine daling, daarna weer vrolijk verder
30-05-2024