Genoeg alternatieven voor aandeel Philips

Deel deze podcast

Veel concurrenten doen het wél heel goed

Genoeg alternatieven voor aandeel Philips

"Philips is een falling knife", vindt Edwin Wierda van Wierda & Partners Vermogensbeheer. Het bedrijf heeft de hoogste kwaliteitsmanager vervangen om de affaire met de slaapapneu-apparaten op te lossen. Voor het Edwin is dat niet voldoende om in Philips te beleggen, ook al is het aandeel een stuk goedkoper geworden. Het risico op schadeclaims is te groot.
Wim Zwanenburg (StroeveLember) deel die mening. "Bovendien zijn er veel aantrekkelijke andere bedrijven in de medische technologie, zowel in Europa als in de VS", stelt Wim en hij noemt ook een aantal voorbeelden in de podcast.

 

Positief

Ook al blijft de inflatie hoog (8,6 procent in de VS), beide experts zijn meer positief dan negatief over de aandelenmarkt. Edwin houdt wel, net als de Rabobank, rekening met een milde recessie, maar Wim denkt dat het niet zo ver zal komen. "Er is nog steeds bestedingsdrang bij consumenten." Duidelijk is wel dat beleggers op dit moment worstelen met die hoge inflatie en oplopende rente.
 

Vragen & Tips

Verder o.a. aandacht in deze aflevering voor Apple en Twitter. De mailbox zat weer vol met vragen van luisteraars, die uiteraard uitvoerig worden behandeld. De tips betreffen deze week individuele aandelen. Wim tipt een Amerikaans bedrijf dat actief is in energieopwekking en opslag (ticker symbool: GNRC). Edwin tipt een Nederlands bedrijf dat sterk zal profiteren van de trend naar duurzame producten. Geniet van de podcast!

Om je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je naar www.beurstalk.com!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023