Eli Lilly terecht duurste farmaceut

Deel deze podcast

Het bedrijf weet goed marktaandeel te veroveren

Eli Lilly terecht duurste farmaceut

Farmabedrijf Eli Lilly is sinds deze week het duurste farma-aandeel ter wereld. En dat is ook terecht, vinden de experts in deze aflevering. "De return die ze halen op hun R&D ligt vergeleken met hun concurrenten zeer hoog", verklaart Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen. Dat heeft alles te maken met het afslankmedicijn van Eli Lilly. Het is goedkoper dan dat van concurrenten en ze winnen er marktaandeel mee. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer sluit zich daarbij aan. En hij vindt het ook een maatschappelijk succes. "Prima dat Walmart in de VS minder hamburgers verkoopt omdat klanten afslankpillen slikken. Winst voor de gezondheidszorg!"
 

Begrotingsperikelen

Over het marktsentiment zijn de heren een stuk voorzichtiger. Joost daarover: "De trend is omlaag, de rente loopt op en de economische vooruitzichten, zeker voor Europa, zijn niet zo goed." Voor de middellange termijn is Koen eveneens voorzichtig. Hij dan op de hoge rente en de begrotingsperikelen in de VS. Op korte termijn is er wel wat ruimte voor hogere koersen, denkt hij.
 

Vragen & Tips

Verder in de uitzending aandacht voor onder andere Flow Traders, Aegon en Umicore. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen ook aan bod. Voor de tips vissen de experts in dezelfde vijver: de farmasector. Joost gaat voor een Europese gigant, Koen voor een Amerikaanse (spoiler alert: niet Eli Lilly!). Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we een vraag en een nieuwe ETF die VanEck onlangs lanceerde

De nieuwe ETF is een obligatie-ETF die belegt in Amerikaanse fallen angels. Martijn legt op heldere wijze uit wat dat zijn en je vindt er hier meer informatie over.
De luisteraarsvraag van een jonge belegger gaat over een ETF van VanEck die belegt in staatsobligaties. Meer info daarover vind je hier.
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023