Eindejaarsrally op stoom

Deel deze podcast

Zachte landing VS, einde renteverhogingen en winstmomentum

Eindejaarsrally op stoom

Na een slechte oktobermaand is november zeer goed van start gegaan. "Ik ben positiever dan een maand geleden", zegt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger. "In de VS tekent een zachte landing van de economie zich af, de renteverhogingen lijken voorbij en de winsten trekken straks weer aan." Ook Bob Homan van ING is positief, "De eindejaarsrally is begonnen en dat kan nog wel even doorgaan. Wel denk ik dat de recessie, in de VS, volgend jaar echt wel zal komen."

 

Alfen

Alfen won 30 procent op goede cijfers. De fabrikant van laadpalen en energieopslagsystemen liet sterke cijfers zien. Bob is er zeer over te spreken, in 2024 worden weer meer laadpalen verkocht en energie-opslag groeit hard. Voor Wim is Alfen nog geen favoriet, verwijzend naar de problemen bij andere bedrijven in de sector, zoals Siemens.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Uiteraard behandelen we bedrijfscijfers, luisteraarsvragen en zijn er de tips. Bob heeft een algemene tip, een aantrekkelijke sector om nu in te beleggen. Wim tipt een Amerikaans bedrijf, actief in de cyber security. Geniet van de podcast!
 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we wederom vragen van luisteraars.

Zo worstelt een luisteraar met de vraag wat de werkelijke kosten zijn van het aanhouden van een (obligatie-)ETF waarbij het dollarrisico is gehedged. Een andere vraag heeft betrekking op de Fallen Angel ETF's van VanEck; meer informatie daarover vind je hier en hier.

Tot slot gaat Martijn in op de vraag of je in waarde-aandelen of groeiaandelen moet beleggen. In dat verband bespreekt Martijn de VanEck Morningstar Developed Markets Dividend Leaders ETF.

Luister dus door na de disclaimer van de reguliere podcast, om de antwoorden van Martijn te horen. Geniet van de podcast!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023