Einde van de renteverhogingen in zicht

Deel deze podcast

En dat werd wel tijd ook!

Einde van de renteverhogingen in zicht

Een positieve stemming op de beurzen na het rentebesluit van de ECB. En dan niet de verhoging naar 4 procent, als wel de hoop dat het hierbij blijft. "Wat mij betreft was de laatste verhoging deze week niet eens nodig geweest", vindt Najib Nakad van Van Lanschot Kempen. "Gegeven de lage groei is die 4 procent behoorlijk restrictief." Han Dieperink van Auréus Vermogensbeheer is het met Najib eens. "De markt geeft aan dat het genoeg is geweest, en als je kijkt naar de inkoopmanagersindices, die die duiden op een aankomende recessie. De maakindustrie zit eigenlijk in de krimp."
 

Arm

Voor de beursgang van chipmaker Arm lopen beide experts niet bepaald warm. "De waardering is te hoog", vindt Najib. "Ze maken chips voor smartphones, ze hebben niet de gewilde AI-chips. Wat mij betreft dus wegblijven." Voor de aanstaande beursgang van sandalenmaker Birkenstock geldt hetzelfde: te duur.
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast aandacht voor de cijfers van Adobe en Oracle, en de luisteraarsvragen komen aan bod. Voor de tips richt Han zich op de oliesector met een specifiek aandeel. De tip van Najib zit in dezelfde sector, maar dan een obligatie met de ISIN-code US893830AT68. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week gaan we dieper in op duurzaam beleggen en wat VanEck daaraan bijdraagt.

Veel ETF's van VanEck, zo valt te lezen op de website, hebben de toevoeging SFDR art. 8 of art. 9. Martijn legt uit wat die duurzaamheidskwalificaties inhouden. Bovendien wordt duidelijk waarom ook een ETF voor de oliesector of defensie-industrie mogelijk is, ook als je een duurzaam beleid nastreeft. Check de website van VanEck hier voor meer informatie!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024