'DSM is het beste aandeel in de AEX'

Deel deze podcast

Ook dit kwartaal presteert DSM opperbest

'DSM is het beste aandeel in de AEX'

 

"Sinds 1995 is DSM het best presterende aandeel in de AEX", zegt Najib Nakad van Van Lanschot Kempen naar aanleiding van de kwartaalcijfers. Die waren ook nu weer uitstekend. Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer sluit zich daarbij aan, "DSM laat zien dat ze de inflatie goed kunnen doorberekenen aan hun klanten." Beiden vinden ze het aandeel wel behoorlijk duur, het is "priced to perfection".

 

Just Eat Takeaway

Minder te spreken zijn ze over Just Eat Takeaway, dat in een crisis verkeert. De president-commissaris is opgestapt en een medebestuurder van Jitse Groen staat op non-actief. De koers is in een jaar tijd met 75 procent gedaald. Martine heeft de indruk dat Jitse Groen wel wat meer tegenspraak nodig heeft. Tegelijkertijd geeft ze aan dat de concurrenten van Just Eat óók hard onderuit zijn gegaan. "Het roept vragen op over hoe sterk dit bedrijfsmodel is", constateert Najib.

 

Bedrijfscijfers

Verder in deze BeursTalk o.a. aandacht voor de cijfers van Shell (uitstekend), ING (ook zeker niet slecht) en van de Duitse autofabrikanten Volkswagen en BMW. WoltersKluwer krijgt een pluim voor de constant sterke cijfers, hoewel dit aandeel net als DSM al behoorlijk aan de prijs is.

 

Vragen & Tips

Natuurlijk worden de vragen van luisteraars behandeld en  geven de experts hun tips. Martine heeft een voorkeur voor een energiebedrijf dat ook actief is in windenergie, Najib gaat voor een grootbank. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Aan het einde van de podcast hoor je een kort gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week hebben we het over beleggen in vastgoed. Hoe essentieel is het om een deel van je vermogen in vastgoed te beleggen? Waar moet je op letten als je in vastgoed belegt? Natuurlijk bespreken we ook de vastgoed-ETF van VanEck, de Global Real Estate UCITS ETF. Meer informatie over die ETF vind je hier. Luister dus naar de toegift van Martijn!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023