De rek is eruit bij Just Eat Takeaway

Deel deze podcast

Het bedrijf genereert geen exponentiële groei

De rek is eruit bij Just Eat Takeaway

Ooit was Just Eat Takeaway meer dan 100 euro waard, nu staat er 13,66 op het bord. De trading update deze week kan de experts niet overtuigen. Vooral Grubhub, de Amerikaanse dochter, doet het slecht. "Te snelle expansie, die overname destijds is een voorbeeld van imperial overstretch", zegt Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger). "Het heeft z'n leidende positie in de VS verloren, Uber en DoorDash bieden stevige concurrentie", zo luidt zijn conclusie. Mark de Bruijne (Ambassador Vermogensbeheer) is het daarmee eens. "Grubhub staat dan ook te koop, maar al twee jaar weten ze er geen koper voor te vinden", schampert Mark.

 

Sentiment

Wat betreft het marktsentiment zijn zowel Mark als Wim redelijk positief, ondanks alle onzekerheden. Op de korte termijn is het misschien nog kwakkelen, maar de experts sluiten niet uit dat goede bedrijfscijfers kunnen zorgen voor momentum. Het is wel zo dat het rentebeleid van de centrale banken dan geen roet in het eten zal gooien.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder bespreken we in deze aflevering de resultaten van onder anderen TSMC, de Amerikaanse zakenbanken en Fastned. Vaste prik zijn natuurlijk de luisteraarsvragen en de tips. Wim tipt een Europese industriële gigant, Mark gaat voor een aandeel dat bescherming biedt, mochten de koersen tóch zuidwaarts gaan. Geniet van de podcast!

Let op: alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

Inspiratie voor het gesprek deze week kwam van het webinar dat ik samen met André organiseerde begin deze maand. We trappen het gesprek af met wat André ziet als gevaarlijke ontwikkelingen die beleggers op de radar moeten hebben.

Aan het eind van het gesprek gaat het over de kansen, want die zijn er natuurlijk ook. Hij vertelt welke aandelen hij interessant vindt en hoe hij daarin belegt. Dat is niet door de aandelen te kopen, maar via een optieconstructie.

Hij licht daarover een tipje van de sluier op. In het gesprek over twee weken gaan we dieper in op de optieconstructies.

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com! Blijf luisteren tot het einde voor het gesprek met André!

Mer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024