De ECB weet de markt niet te overtuigen

Deel deze podcast

Maar de speelruimte van Lagarde is ook beperkt

De ECB weet de markt niet te overtuigen

Alle ogen waren natuurlijk gericht op Christine Lagarde en haar toelichting op het rentebesluit van de ECB. "Deze stap -een renteverhoging van een half procent- helpt om de inflatieangst te beteugelen", zegt Jaap Koelewijn van Financieel Denkwerk. Het nieuwe instrument om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de Italiaanse rente niet te hard oploopt, overtuigt Jaap niet. "Lagarde moet nu eenmaal allerlei voorbehouden maken om te voorkomen dat er weer verruimd gaat worden." Ralph Wessels van ABN Amro is er überhaupt geen warm voorstander van. "Als Italië zijn begroting niet op orde heeft, dan behoort het land gewoon een hogere rente te betalen".

 

Rally

Gelukkig worden de bedrijfscijfers goed ontvangen door beleggers.  "Da's ook niet vreemd, want de markt is al behoorlijk vooruitgelopen op mindere tijden", zo stelt Jaap vast.  De komende periode kan de beurs verder herstellen. Ralph heeft daar wel een belangrijke kanttekening bij: "Als de dreigende recessie niet mild maar zwaar wordt, dan zitten we nu in een bear market rally!"

 

Cijfers & Tips

Wat die cijfers betreft: o.a. Netflix, ASML, ASMI, Besi en Goldman Sachs worden tegen het licht gehouden. Het algemene beeld is dat, zelfs als de cijfers tegenvallen, beleggers mild zijn in hun oordeel. Veel aandelen hebben het afgelopen kwartaal al behoorlijk ingeleverd. Uiteraard behandelen we vragen van luisteraars en geven de experts hun tips. Voor Jaap is dat geen individueel aandeel, maar hij geeft een inkijkje in zijn beleggingsbeleid. Ralph gaat voor twee sterke bedrijven in de tech sector. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024