De ECB weet de markt niet te overtuigen

Deel deze podcast

Maar de speelruimte van Lagarde is ook beperkt

De ECB weet de markt niet te overtuigen

Alle ogen waren natuurlijk gericht op Christine Lagarde en haar toelichting op het rentebesluit van de ECB. "Deze stap -een renteverhoging van een half procent- helpt om de inflatieangst te beteugelen", zegt Jaap Koelewijn van Financieel Denkwerk. Het nieuwe instrument om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de Italiaanse rente niet te hard oploopt, overtuigt Jaap niet. "Lagarde moet nu eenmaal allerlei voorbehouden maken om te voorkomen dat er weer verruimd gaat worden." Ralph Wessels van ABN Amro is er überhaupt geen warm voorstander van. "Als Italië zijn begroting niet op orde heeft, dan behoort het land gewoon een hogere rente te betalen".

 

Rally

Gelukkig worden de bedrijfscijfers goed ontvangen door beleggers.  "Da's ook niet vreemd, want de markt is al behoorlijk vooruitgelopen op mindere tijden", zo stelt Jaap vast.  De komende periode kan de beurs verder herstellen. Ralph heeft daar wel een belangrijke kanttekening bij: "Als de dreigende recessie niet mild maar zwaar wordt, dan zitten we nu in een bear market rally!"

 

Cijfers & Tips

Wat die cijfers betreft: o.a. Netflix, ASML, ASMI, Besi en Goldman Sachs worden tegen het licht gehouden. Het algemene beeld is dat, zelfs als de cijfers tegenvallen, beleggers mild zijn in hun oordeel. Veel aandelen hebben het afgelopen kwartaal al behoorlijk ingeleverd. Uiteraard behandelen we vragen van luisteraars en geven de experts hun tips. Voor Jaap is dat geen individueel aandeel, maar hij geeft een inkijkje in zijn beleggingsbeleid. Ralph gaat voor twee sterke bedrijven in de tech sector. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Just Eat Takeaway is klaar voor verder herstel
Just Eat Takeaway is klaar voor verder herstel
Het bedrijf heeft veel minder schulden dan de concurrenten
02-12-2022
De duur van de aandelenrally wordt bepaald door centrale banken
De duur van de aandelenrally wordt bepaald door centrale banken
Maar het is een ingewikkelde balanceeract
25-11-2022
'Het goede sentiment zal niet snel draaien'
'Het goede sentiment zal niet snel draaien'
De maanden na de midterms zijn nog nooit negatief geweest
18-11-2022
Aandeel Meta vindt de weg omhoog
Aandeel Meta vindt de weg omhoog
Eindelijk gaat de stofkam door het bedrijf
11-11-2022