De beurzen na 1 jaar oorlog

Deel deze podcast

Veerkrachtig, met dank aan de overheden

De beurzen na 1 jaar oorlog

Een jaar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne moet de conclusie zijn: de beurzen hebben zich behoorlijk goed gehouden. "Na de eerste schikreactie komt het realisme, dat dit uiteindelijk van voorbijgaande aard is", verklaart Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) de weerbaarheid van de markt. In combinatie natuurlijk met de steun van overheden en centrale banken. "Bovendien zijn bedrijven en de economie in het algemeen heel erg veerkrachtig", vult Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) aan. "Daar komt bij dat de Chinese economie nu weer open gaat, met alle positieve effecten voor de economie van dien."

 

Meta

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, experimenteert met abonnementen, voor extra diensten. "Het zal nog wel even duren voordat we allemaal voor Facebook gaan betalen", denkt Wim. "Het heeft ook 20 jaar geduurd voordat mensen bereid waren om voor streamingdiensten te betalen." Edin verwacht ook niet dat als het abonnementsmodel komt, we gaan stoppen met Facebook en Twitter. "We zijn inmiddels verslaafd aan die mediakanalen."
 

Cijfers - Vragen -Tips

Uiteraard bespreken we de cijfers van o.a. Besi, WoltersKluwer en Nvidia. De luisteraarsvragen ontbreken niet, zet zomin als de tips. Wim heeft een medisch technologisch bedrijf op het oog, Edin adviseert een beleggingsfonds met de ISIN-code NL0012171417. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week bespreekt Martijn een drietal nieuwe ETF's die VanEck heeft gelanceerd, en we nemen nog een luisteraarsvraag mee.

Zo kunnen ESG-beleggers hun hart ophalen aan de VanEck CircularEconomy ETF. Daarmee beleg je in een breed palet aan bedrijven, van afvalverwerkers tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in watertechnologie.

De  VanEck Uranium and Nuclear Technologies ETF, de naam zegt het al, belegt in alles wat met kernenergie te maken heeft, van bouwer van kernreactoren tot uraniummijnen.

Ook op medisch gebied is er veel specialistische bedrijven actie, bijvoorbeeld zij die zich bezig houden met de veroudering van de bevolking. Een keur aan bedrijven maakt het leven ook op oudere leeftijd prettig, met ondersteunende technologie. De ETF waarmee je daarin kunt beleggen is de VanEck Bionic Engineering ETF.

De luisteraarsvraag gaat over het samenstellen van een portefeuille met meerdere ETF's. Is dat verstandig, en zo ja, waar moet je dan op letten?  Luister de podcast dus helemaal tot het einde!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024