De AEX breekt moeiteloos records

Deel deze podcast

En er er zit nog meer in het vat

De AEX breekt moeiteloos records

Het kan niet op zo lijkt het, de AEX breekt records en heeft zich boven de 840 punten genesteld. Dat roept natuurlijk de vraag op hoe lang dit door kan gaan. Volgens Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer is de race nog lang niet gelopen. Er staat nog heel veel geld langs de zijlijn en economisch ziet het er niet slecht uit. Misschien komt er helemaal geen economische neergang op korte termijn." Genoeg ingrediënten dus voor verdere groei. Jaap Koelwijn gaat daar wel in mee, al plaatst hij wel wat kanttekeningen. "Bij de tech-bedrijven zitten enorm veel optimistische verwachtingen in de koersen. Bij kleine tegenvallers zijn de koersuitslagen heel groot." Als voorbeeld haalt hij het koersverloop aan van Adyen het afgelopen jaar. 
 

Adyen

Augustus vorig jaar verloor het betaalbedrijf 40 procent van zijn waarde omdat de groeiverwachting tegenviel. Deze week schoot de koers weer 20 procent omhoog op uitstekende cijfers, met een winstgroei van 45 procent. In het tweede halfjaar hebben ze veel minder personeel aangenomen. Het aantal betalingen via Adyen is fors toegenomen, Amerika is de grote groeimarkt.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast meer cijfers, waaronder die van Unilever, Eli Lilly en Disney. De luisteraarsvragen komen aan bod en uiteraard zijn er de tips. Jaap houdt het bij de algemene, maar altijd belangrijke tip: zorg voor spreiding. Martine heeft wél een concreet aandeel op het oog in de tech-sector. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelt Martijn weer luisteraarsvragen.

Een luisteraar deelt zijn manier van beleggen in de VanEck Sustainable World Equal Weight ETF. Niet door middel van de doorgaans gepropageerde dollar cost averaging, maar door de markt te timen. Nota bene met een beter resultaat dan de DCA-methode. Is dit niet de valkuil waar beleggers uiteindelijk intrappen?

Een ander punt dat in deze aflevering aan de orde komt is valutarisico. Weegt een grotere spreiding in een ETF (meer bedrijven) in dollars op tegen een ETF met minder onderliggende bedrijven, maar zonder valutarisico, dus in euro's?

Uiteraard vragen waar Martijn zijn hand niet voor omdraait. Luister dus tot het einde van de podcast!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Meta moet nog fors investeren in AI
25-04-2024