'Credit Suisse is een geïsoleerd geval'

Deel deze podcast

Kleine Amerikaanse banken zijn nog niet uit gevarenzone

'Credit Suisse is een geïsoleerd geval'

De paniek over de bankensector sloeg deze week over naar Europa: Credit Suisse ziet veel klanten vertrekken en kreeg voor 51 miljard euro steun van de Zwitserse centrale bank. "Ik zie het als een geïsoleerd geval in Europa", zegt Bob Homan van ING. Hij is dan ook niet somber over de beurs de komende tijd. Er kan best nog een kleine bank in de VS in problemen komen, maar een grote crisis verwacht hij niet. Edwin Wierda van Wierda Vermogensbeheer is het met hem eens. "Je ziet dat centrale banken er bovenop zitten en meteen ingrijpen om erger te voorkomen".

 

ECB

Ook de ECB laat zich niet van de wijs brengen, en verhoogde de rente met een half procent. Sommige analisten dachten (of hoopten?) dat de centrale bank een kleinere verhoging zou doorvoeren. "Gelukkig hebben ze dat niet gedaan, het is beter dat de ECB zich blijft richten op de inflatie", zegt Edwin, die vindt dat de centrale bank sowieso veel te traag was met renteverhogingen. "Bovendien staan banken er in de eurozone goed voor, veel beter dan die kleine Amerikaanse banken", vult Bob aan. "Die hebben nu helemaal geen steun van de ECB nodig."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder staan we in deze aflevering van BeursTalk stil bij de cijfers van Basic-Fit en Pharming en hebben we het o.a. over Meta, Volkswagen en Pfizer. De luisteraarsvragen worden behandeld en beide experts geven hun tip. Edwin gaat voor een opmerkelijke keuze in de biotech, Bob gaat voor een Amerikaans industrieel conglomeraat. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024