Cisco's overname van Splunk prima voor beleggers!

Deel deze podcast

En stabielere inkomsten voor Cisco

Cisco's overname van Splunk prima voor beleggers!

Cisco, maker van netwerkapparatuur, heeft een prima zet gedaan met de overname van softwaremaker Splunk. "Cisco dreigde een dinosaurus te worden, maar koopt nu een bedrijf met stabiele, terugkerende omzetten", zegt Marc Langeveld van Econopolis. Het maakt Cisco een steviger bedrijf. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger kan de overname ook wel waarderen. "Ik ben heel erg overtuigd van AI en cyber security, dat is een duurzame trend. Een prima aanvulling op wat Cisco nu al aanbiedt."

 

Positief aandelenklimaat

Hoewel de beurs het lastig heeft de laatste weken, zijn beide experts toch niet zo somber over de nabije toekomst. Marc daarover: "September is historisch de slechtste maand van het jaar. Maar ik betwijfel of de Fed écht een streng rentebeleid kan volhouden. Als dat zo is, kunnen aandelen daar weer van profiteren." Wim ziet ook het winstmomentum verbeteren. "De groei jaar op jaar neemt toe, en er zijn ook nog nauwelijks winstwaarschuwingen geweest."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast aandacht voor o.a. Just Eat Takeaway, Microsoft en Prosus, Natuurlijk behandelen we de vragen van luisteraars en geven de experts hun tips. Beide kiezen voor de technologiesector. Wim heeft daarbij een voorkeur voor een Amerikaanse multinational, Marc kiest voor een Nederlandse parel in de chipsector. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Onlangs is André een serie webinars gestart voor beleggers, met daarin met name aandacht voor technische analyse. Buitengewoon boeiend en nuttig voor elke actieve belegger.

In het gesprek behandelt André een aantal kernbegrippen van TA uit en hoe je die als belegger het best kunt toepassen. Ook in de komende weken zullen de seminars het aanknopingspunt zijn voor de gesprekken met André. Blijf luisteren tot het einde voor André's introductie in TA!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023