Bedrijfscijfers veel beter dan verwacht

Deel deze podcast

En dat geldt niet alleen de techsector

Bedrijfscijfers veel beter dan verwacht

In Amerika draaien de beurzen goed en de AEX kreeg er deze week ook 2,7 procent bij. De bedrijfscijfers waren dan ook goed. "80 procent van bedrijven in de S&P500 presteerden boven verwachting", legt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer uit. Dat sentiment wordt gesteund door dalende inflatie, hoog consumentenvertrouwen in de VS. Bovendien zijn het niet meer alleen de techbedrijven die het sentiment steunen. Wilbert Aarts van Bond Capital Partners is ook positief verrast door de resultaten. "Wel ga ik er van uit dat het derde kwartaal minder goed zal zijn dan het tweede kwartaal"

 

Philips

Zelfs Philips past in het rijtje van bedrijven die positief verrasten. Toch waren de experts er, net als beleggers, niet gerust op. Per saldo daalde het aandeel deze week 8,7 procent, waarmee het de grootste daler in de index was. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het bedrijf geen nieuws had over de juridische claims die samenhangen met de apneu affaire.
 

Cijfers - Vragen - Tips

De lijst met besproken cijfers is veel langer en het zal niet verbazen dat het oordeel over de techsector positief is. Uiteraard kwamen de luisteraarsvragen aan bod en gaven de experts hun tips. Koen kiest twee bedrijven die zorgen voor een schonere wereld, Wilbert gaat voor een Nederlandse verzekeraar. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Martijn beantwoordt deze week twee luisteraarsvragen.

Een vraag behandelt het thema van faillissement. Wat gebeurt er als de aanbieder van ETF's failliet gaat? Blijkbaar iets waar veel luisteraars zich zorgen over maken, de vraag komt vaker terug. Martijn legt uit hoe je bezit in zo'n geval beschermd is. Zorgen zijn niet nodig.

Een ander punt is de dividendlekkage. VanEck biedt ETF's aan die dividendlekkage voorkomen. Een slimme vragensteller wil weten hoe hij zijn portefeuille het best hiertegen kan beschermen. Welke alternatieven zijn er te vinden voor buitenlandse ETF's waarbij je een fiscaal nadeel lijdt. Luister voor de antwoorden van Martijn de podcast uit tot het einde. Geniet van de podcast!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024