Bankencrisis: een veenbrand die aanhoudt

Deel deze podcast

En die doorwerkt in de economie!

Bankencrisis: een veenbrand die aanhoudt

"De bankencrisis is geen geïsoleerd probleem, maar een veenbrand", waarschuwt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Het staat voor hem dan ook als een paal boven water dat de economie daar last van gaat krijgen. Bovendien is het kwetsbare verdienmodel van banken voor Koen een reden om bankaandelen links te laten liggen. Kijkend naar het sentiment, is Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer op korte termijn negatief. "Je ziet nu de eerste effecten van de renteverhogingen, waar de centrale banken een jaar geleden mee zijn begonnen."

 

Uber

Lovende woorden zijn er  voor de resultaten van Uber. "Ik vind dit een mooi bedrijf. Uber heeft zijn activiteiten uitgebreid: taxiritten, maaltijdbezorging en de VS ook vrachtvervoer", zegt Koen. Hij staat er dan ook niet van te kijken dat de koers op de cijfers ruim 25 procent omhoog ging.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Uiteraard bespreken we ook de resultaten van andere bedrijven, zoals Apple, DSM en Starbucks. In de luisteraarsvragen komt onder andere beleggen in obligaties wederom aan bod, blijkbaar een hot topic onder de luisteraars. Natuurlijk zijn er tips: Koen heeft een algemeen advies voor beleggers. Edin heeft een ETF die op Koens advies aansluit, een ETF met de ISIN-code IE00BYXPXL17. Geniet van de podcast!


BeursTalk Premium!

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie


Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!


Easybroker

BeursTalk heeft er een nieuwe partner bij: Easybroker. We starten met een kort gesprek, deze en volgende week, met Sander van Essen van Easybroker. In dit tweede gesprek met Sander gaan we dieper in op het verdienmodel van brokers.

Het is niet altijd even makkelijk om tarieven van brokers te vergelijken, omdat verschillen vaak onder de oppervlakte liggen. Denk daarbij aan spreads, payments for order flow, valutakosten en niet te vergeten de rente. Sander legt uit waar die verschillen zitten en hoe Easybroker hiermee omgaat.

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Let op: Beleggen in financiële producten bevat risico's. Je beleggingen kunnen in waarde stijgen of dalen en verliezen kunnen groter zijn dan de waarde van je oorspronkelijke belegging.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024