ASR treft gunstige schikking woekerpolissen

Deel deze podcast

Kosten zijn veel lager dan verwacht

ASR treft gunstige schikking woekerpolissen

ASR heeft met de slachtoffers van de woekerpolisaffaire een gunstige schikking getroffen. "Analisten gingen uit van een schadepost van tegen de 1 miljard euro", zegt Stan Westerterp van Bond Capital Partners. "Uiteindelijk is er een bedrag van 300 miljoen uitgerold." Dat de koers omhoogschoot na de deal heeft niet alleen te maken de omvang van de schadevergoeding. "Er is opluchting, want er is nu duidelijkheid, het boek is gesloten." De deal biedt ook perspectief voor NN, de verzekeraar die met hetzelfde dossier worstelt en net als ASR een veroordeling van de rechter aan z'n broek heeft.

 

Philips

Voor Philips was het, zoals wel vaker, een slechte week op de beurs. Hun nieuwe slaapapneu-apparaat vertoont wederom gebreken. "Philips kampt hier al een hele tijd mee, en ze zouden de kwaliteitscontroles verbeteren", zegt Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen. "Die belofte is al vaak gedaan, maar het lukt ze kennelijk niet. Dat is wel heel teleurstellend."

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder staan we stil bij het overlijden van Charlie Munger, de zakenpartner van Warren Buffett en een van de beste beleggers van zijn tijd. Uiteraard bespreken we de luisteraarsvragen en geven de experts hun tips. Stan heeft een algemene tip, Joost tipt een succesvolle Amerikaanse softwaregigant. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!


VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we wederom vragen van luisteraars.

Stel dat de Bitcoin ETF in de Verenigde Staten wordt goedgekeurd door de toezichthouder, wat is daarvan het gevolg voor VanEck? Die heeft immers ook een product op de bitcoin. Dat is een ETN, waarover je hier meer informatie vindt. Een overzicht van crypto ETN's van VanEck vind je hier.

Daarnaast gaat Martijn in op de vraag wat er gebeurt als er meer dividendbelasting in het buitenland, dus meer dan de 15 procent die je in Nederland kunt terugvorderen. Uiteraard weet Martijn hoe het zit en legt het in heldere bewoordingen uit. Blijft dus luisteren tot het eind!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024