ASMI zet in op toekomstige groei

Deel deze podcast

ASMI is een prima aandeel voor de lange termijn

ASMI zet in op toekomstige groei

De cijfers van ASMI waren nog ietsje beter dan was gemeld bij de trading update. "Ze gaan meer investeren, wat prima is voor de winstgevendheid in de toekomst", zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. "Bovendien is het orderboek goed gevuld en ASMI mag meer naar China exporteren dan eerder werd aangenomen." Najib Nakad van Van Lanschot Kempen is ook positief over de toeleverancier voor de chipindustrie. "Het is mooi dat we in die sector, naast ASML, een tweede Nederlands bedrijf hebben met een waanzinnige hoeveelheid intellectueel eigendom. ASML is een duur aandeel, maar dat weerspiegeld de sterke marktpositie die ze hebben veroverd."

 

Zachte landing

Over de markt als geheel zijn beide experts in deze aflevering eigenlijk best positief. "Dat de inflatie nog wel even hoog blijft is inmiddels wel ingeprijsd door beleggers. De term 'zware recessie' hoor je eigenlijk niet zo veel meer",  constateert Martine. Wie zich wil indekken tegen inflatie kan eigenlijk het beste in aandelen beleggen. "De arbeidsmarkt houdt zich goed staande en de winsten van bedrijven vallen niet tegen", vult Najib aan.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Naast de cijfers van ASMI komen de resultaten van onder anderen UMG, JustEatTakeaway en PostNL aan bod. In de luisteraarsvragen bespreken we onder meer de mogelijkheden voor particulieren om in obligaties te beleggen, hoe je kunt inspelen op de vergrijzing en de kwaliteit van het aandeel Geberit. Voor de tips kiest Martine een AEX-fonds, Najib gaat voor een Duitse multinational. Geniet van de podcast!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024