ASMI: prima cijfers, maar de upside is beperkt

Deel deze podcast

Beleggers hoopten op een enthousiastere outlook

ASMI liet wederom uitstekende cijfers zien, maar de beleggers reageerden niet overenthousiast. "Mooie cijfers, met ook een mooie omzetgroei in China", concludeert Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer, maar hij geeft meteen de verklaring waarom het niet zo hard ging op de beurs. "De outlook was minder dan waar beleggers op hadden gehoopt." Wel ziet hij dat het ecosysteem waar het bedrijf in zit prima is. Wilbert Aarts van Bond Capital Partners wijst ook op de voorzichtige outlook voor het komend half jaar. "De upside voor het aandeel is wat beperkter, als je de analisten mag geloven. Maar het waren prima cijfers en ASMI verwacht dat de tweede jaarhelft beter gaat worden."

 

Goede vooruitzichten

Beide experts zijn redelijk positief over de beurs de komende periode. "Het cijferseizoen is voorbij, beleggers zullen zich meer richten op de macrocijfers en het rentebeleid", zegt Koen. Wilbert constateert dat de winsten van bedrijven goed zijn en buiten de techsector zijn zeker nog wel koerswinsten te behalen. Kortom, waarschijnlijk een mooie lente op de beurzen.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast aandacht voor de cijfers van onder anderen NN Group, ASR en SBM Offshore. Uiteraard behandelen we de luisteraarsvragen en geven de experts hun tips. Koen tipt een Amerikaanse softwareontwikkelaar, Wilbert tipt een Nederlands fonds in de Midkap. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week laat Martijn zijn licht schijnen over beurssentiment (hoogtevrees of niet?) en de populariteit van de bitcoin.

De vraag of het niet te hard gaat op de beurs en of je hoogtevrees moet krijgen van indices die record na record breken. Martijn heeft daar zijn eigen kijk op, en is in ieder geval niet bang voor het uiteenspatten van een bubbel zoals we die begin deze eeuw zagen.

Net als de aandelenkoersen is ook de bitcoin bezig aan een stevige opmars. Martijn legt uit wat volgens hem de reden voor die koersexplosie is. De bitcoin is inmiddels ook door institutionele investeerder omarmd. Voor particuliere beleggers heeft VanEck een bitcoin-ETN. Meer informatie daarover vind je hier. Luister tot het einde van de podcast voor het gesprek met Martijn!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024