Alphabet maakt sterke AI comeback

Deel deze podcast

Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft

Alphabet maakt sterke AI comeback

Alphabet -het bedrijf achter Google- lanceerde deze week Gemini. Dat is het nieuwe AI-systeem van Google, waarmee het de achterstand ChatGPT -van Microsoft- wil inlopen. "Microsoft is nog wel leidend, maar Google komt sterk terug, zeker na de flop met de eerdere versie, Bard. Google zegt dat het op 22 van de 24 aspecten beter presteert dan ChatGPT", zegt Marc Langeveld van Econopolis. Hij gaat er dan ook vanuit dat Google, naast Microsoft, een van de leidende partijen zal zijn AI.

 

Sentiment

Wat de beurs betreft, die zal de komende tijd pas op de plaats maken, denkt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. "Als we vooruitkijken naar 2024, dan zal de rente een belangrijke rol blijven spelen. De recessie hadden we dit jaar verwacht in de VS. Mocht de lagere rente de economie daar steunen en er komt geen recessie, dan kan ook 2024 een mooi jaar worden."
 

Vragen & Tips

In de podcast besteden we veel aandacht aan tech-nieuws, en uiteraard komen in deze aflevering ook de luisteraarsvragen weer aan bod. Voor de tips heeft Marc een ETF op het oog waarmee je profiteert van de huidige rentestand. De ISIN-code is IE00BSKRJZ44, met als aantekening dat je die het beste op de Duitse beurs kunt kopen, in euro's dus. Robbert tipt een interessant Zwitsers bedrijf. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.

In deze aflevering kijk ik met André terug op het afgelopen jaar en werpen we ook een blik vooruit. Wat waren voor hem de opvallendste gebeurtenissen op de beurs. Welke kwalificeerden zich als de Zwarte Zwaan?

Ook waagt André zich aan een blik op de toekomst. Zo stipt hij een aantal zaken aan die veel grotere gevolgen kunnen hebben dan beleggers, of die ze niet eens op de radar hebben staan. Een interessante mogelijk Zwarte Zwaan heeft te maken met potentieel natuurgeweld. Wat voor natuurgeweld hoor je in de podcast.

Je kunt André ook zelf een vraag stellen over beleggen, of technische analyse. Die zullen in de volgende aflevering behandeld worden. Stuur je vraag voor André naar rob@beurstalk.com! En blijf dus luisteren tot het einde!

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Nvidia laat verpletterende cijfers zien
Aandeel schiet verder omhoog
23-02-2024
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur
Dalende volumes zijn reden tot zorg
15-02-2024
De AEX breekt moeiteloos records
De AEX breekt moeiteloos records
En er er zit nog meer in het vat
08-02-2024
Microsoft laat solide cijfers zien
Microsoft laat solide cijfers zien
Al was de eerste reactie van beleggers terughoudend
01-02-2024