Alfen jaagt beleggers in de gordijnen

Deel deze podcast

Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht

Het gebeurt niet vaak dat een aandeel in een dag tijd halveert in waarde, maar Alfen is het gelukt. Beleggers sprongen in de gordijnen na "een winst- én een omzetwaarschuwing. Dit krijg je als het brutoresultaat met 64 procent daalt. Analisten waren er snel bij om hun taxaties neerwaarts bij te stellen", zegt Ralph Wessels van ABN Amro. "Ze hebben supply issues die een rol speelden, er is veel concurrentie. De markt gaat uit van perfectie groei", vult Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management aan.

 

Sterk sentiment

Wat betreft het beurssentiment zitten beide experts ook op hetzelfde spoor. Het beeld ziet er voor de komende periode goed uit. In de zomer kan het wat voortkabbelen, maar de fundamenten zijn nog steeds goed. De wereldeconomie blijft zich herstellen en gaat volgend jaar naar trendmatige groei. En door de dalende inflatie zullen centrale banken de rente verder verlagen.
 

Cijfers -Vragen - Tips

Verder in BeursTalk aandacht voor o.a. Volkswagen, Prosus, Fedex en Airbus. Natuurlijk bespreken we de luisteraarsvragen en geven de experts hun tips. Olaf heeft een algemene tip die bijvoorbeeld op te volgen is door de deze ETF te kopen van VanEck. Ralph tipt een ETF waarmee je in veilige staatsobligaties belegt. De ISIN-code ervan is LU2468423459. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller, ceo van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. In deze aflevering komen de luisteraars weer aan bod met hun vragen.

Hoe kom het toch dat je steeds vaker een ETF niet bij je bank of broker kunt kopen? Het KID-document ontbreekt en als je de ETF in portefeuille hebt, kun je die alleen nog verkopen. Martijn legt uit dat dit niet alleen bij ETF's van VanEck het geval is en hij geeft ook aan wat te doen als je een ETF niet kunt kopen. Vaak heeft VanEck een alternatieve ETF in het assortiment!

Een andere luisteraar is bezorgd te lezen dat een emittent, zoals VanEck, het recht heeft de looptijd van de ETF zomaar te beëindigen. Martijn geeft aan dat zulks in zeldzame gevallen gebeurt en áls het gebeurt, sta je niet met lege handen! De ins en outs hierover hoor je de aflevering, blijf dus luisteren tot het eind!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024