Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger

Deel deze podcast

Zwak excuus voor omzetwaarschuwing

Air France-KLM is een van de grootste dalers op weekbasis en dat is toe te schrijven aan de omzetwaarschuwing deze week. De reden? Vanwege de Olympische Spelen komen er minder mensen naar Parijs! "Hoewel dat enigszins voor te stellen is, omdat de hotelprijzen de pan uit rijzen, blijft het een raar verhaal", zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer.  Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund sluit zich daarbij aan. "Mensen vanuit de hele wereld komen naar Parijs om de Spelen te zien, zou je zeggen." Hij had het aandeel graag geshort, want de koers bevindt zich in een glijvlucht, dicht bij de all time low.

 

Sentiment

Over het sentiment op de beurzen is met name Martine positief gestemd. De verwachtingen voor het cijferseizoen zijn immers hoog gespannen. Robbert ziet met name risico's op economisch gebied. De inkoopmanagers indices laten immers geen al te sterk beeld zien. De economie zit niet echt in een sterke groeifase.

 

Vragen & Tips

Verder in deze aflevering bespreken we natuurlijk de luisteraarsvragen, over H&M en Nike. En de experts geven uiteraard hun tips. Robbert kiest daarvoor een Nederlandse verzekeraar, Martine gaat voor een Frans nutsbedrijf dat door de zwakke performance van de CAC40 qua koers aantrekkelijk is geworden. Geniet van de podcast!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller, ceo van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. In deze aflevering bespreken we een artikel van Martijn in de nieuwsbrief van VanEck.

In het artikel gaat Martijn in op de invloed van de rente op aandelen en obligaties. Dat is altijd al relevant, maar zeker nu, omdat de renteverwachting van analisten de laatste tijd sterk fluctueert. Het ene moment gaan ze uit van drie renteverlagingen, een week later nog maar van één verlaging.

Juist de verandering in de verwachtingen zorgt voor koerseffecten, omdat er op dat moment een situatie ontstaat die nog niet is ingeprijsd. Martijn legt uit wat dit betekent voor aandelen en obligaties.

Overigens is het niet zo dat beleggers hier actief op moeten handelen, want het blijft onvoorspelbaar. Een breed gespreide ETF-portefeuille is nog altijd de beste bescherming tegen eventueel rentetumult. Luister tot het eind van de podcast naar Martijns uitleg!

 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024